Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Mucur, Kırşehir ve Kaman'a gelişlerinin 99. yıldönümü kutlamaları devam ediyor

ULU ÖNDERİMİZ YARIN KIRŞEHİR’DE

Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun yer yer işgal edilmesi ve İstanbul yönetiminin acze düşmesiyle Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesini Erzurum ve Sivas Kongreleriyle sürdüren, halka şevk ve moral veren Ulu Önder Atatürk'ün Ankara'ya giderken Kayseri-Hacıbektaş güzergâhından 22 Aralık 1919'da Mucur'a, 24 Aralık'ta Kırşehir'e, 25 Aralık'ta da Kaman'a gelişinin 99. yıldönümü kutlanıyor.
Büyük Önder Atatürk'ün 22 Aralık 1919'da Mucur'a gelişinin 99. yıldönümü kutlamaları Cumartesi günü saat 10.30'da Mucur Hükümet Konağı önünde çelenklerin sunulması ile başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Sinevizyon gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirileceği program, Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Büyük Önder Atatürk'ün halkla beraber bir ölüm kalım savaşına girdiği o günlerde Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Ankara'ya giderken Kayseri-Hacıbektaş güzergâhından 24 Aralık 1919'da Kırşehir'e gelişinin 99. yıldönümü kutlama programı yarın saat 10.30'da Cacabey Meydanı Atatürk Anıtı'na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak.
Kale'den üç pare top atışının ardından da saat 11.00'de Gazi Parkı'nda program düzenlenecek. 99 yıl önce Kırşehir'e gelişinde çamur içinde, yağmur ve soğuk altında kendisini bekleyen yoksul halk ve çocukların kendisinden esirgemedikleri sevgilerine karşılık halka birkaç kelime etmek üzere Yenice Mahallesi'nde boş arsada bir kaya parçasının üzerine çıkarak, “Bu makûs talihi yeneceğiz. Çocukları daha fazla üşütmeyin” dediği yer olan Gazi Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak törende Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Vali İbrahim Akın’ın konuşmalarını öğrencilerin şiirler okuması izleyecek.
Kutlamalarda Büyük Önder Atatürk'ün Kırşehirli Gençler Derneği Anı Defteri'ne yazdığı metin ile gençlerin Atatürk'e cevabı okunacak.
20 Aralık Perşembe günü Kındam Kavşağı'ndan başlayıp Gazi Parkı'nda son bulan “Atatürk'ü Anma Kros Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize gelişlerinin 99. yıldönümünde ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Aşık Said Salonu’nda saat 12.00'de “Atatürk'ün Kırşehir'e Gelişi” konulu konferansı başlayacak. Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından verilecek.
ULU ÖNDERİMİZ YARIN KAMAN'DA
Mustafa Kemal'in Heyet-i Temsiliye ile 25 Aralık 1919'da Kaman'a gelişinin yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenle kutlanacak.
Tören saat 10.30'da şanlı Türk bayrağımızın Cumhuriyet Meydanı'na getirilmesi ile başlayacak. Çelenk sunma törenini Kaman Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nde saat 11.00'de başlayacak program izleyecek. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla sürecek. Program, şiirlerin okunması ve türkü dinletisi sonrasında ödül töreni ile tamamlanacak.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Üyeleri'nin Mucur, Kırşehir ve Kaman'ı onurlandırışlarının 99. yıldönümü etkinlikleri Pazartesi günü Kırşehir'de, Salı günü de Kaman'da yapılacak programla devam edecek.
Ulu Önder'in Kırşehir'e gelişi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda hafta boyunca çeşitli etkinliklerin organize edileceği bildirildi. (HABER: BEYHAN BALLI)