Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:
“Ulu Önderimiz Atatürk’ü minnet ve saygı ile anıyoruz”

KIRŞEHİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 80 yıl önce kaybettiğimiz, milletimizin en büyük kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Eşsiz Devlet Adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Esnaf Teşkilatı olarak minnet ve saygı ile andıklarını belirtti.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 10 Kasım tarihinin ağlamak değil, Atatürk’ü anlamanın günü olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümünde, bir kez daha sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Elbette, 10 Kasım bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günüdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günüdür. Biliyoruz ki, onur fikirlerinin özeti, bu gün 95 yaşında olan Cumhuriyetimizdir. O’nun önderliğinde ve Aziz Milletimizin Mücadelesinin eseri olan Cumhuriyete hizmet etmek; büyüyen ve güçlenen Türkiye’yi daha iyi hedeflere taşımak için çalışıyoruz. Devlet-millet el ele, Büyük Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. İşte bugün, 10 Kasım vesilesiyle, hem Atatürk’ün aziz hatırasını, fikirlerini ve bağımsızlık aşkını bir kere daha hafızalarımızda canlandıracak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı yüreklerimizde tazeleyeceğiz. Bu duygularla, ebediyete intikalinin 80. Yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun şahsında, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kere daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)