Vali İbrahim Akın’dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı:

“Ülkemiz, her zaman zulme 
uğrayanların sığındığı 
güvenli bir liman olmuştur” 

Vali İbrahim Akın; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İnsan olmanın bir gereği olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa uğrayan bütün insanların feryadını duymak ve onların acısını yüreğinde hissetmek zorunda olduklarına dikkat çeken Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:  
“İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmiştir. Bu önemli gün tüm dünyada ve ülkemizde Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 
“II. Dünya Savaşı’nın tüm insanlık üzerinde bıraktığı yıkıcı etkilerinin ardından hazırlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insan haklarının tüm dünyada nitelik kazanmasını sağlamış ve konuyla ilgili hazırlanan diğer insan hakları sözleşmelerine de ilham kaynağı olmuştur. 
 “Tüm insanların yasalar önünde eşit olduğunu, işkence ve kötü muameleye tabi tutulamayacağını ilan eden İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, kabul edildiği tarihten itibaren dünyada dili, dini, ırkı, sosyal ve ekonomik statüsü sebebiyle ayrıma uğrayan insanların umudu ve güvencesi olmuştur.
 “Hepimiz bütün farklılıklarımıza rağmen aynı dünyada yaşıyoruz. İnsan olmanın bir gereği olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa uğrayan bütün insanların feryadını duymak ve onların acısını yüreğimizde hissetmek zorundayız.  
 “Nitekim devletimiz, bu anlayışla İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk kabul eden devletlerden birisi olmuştur. Bunun yanı sıra sosyal ve hukuk devleti olmanın bir gereği olarak tüm vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini anayasa ile güvence altına almış, halkımızın demokratik ve hukuki yollarla hakkını arayabilmesinin önünü açmıştır.  
 “Yine ülkemiz, dünya devletlerinin sessiz kaldığı ve yardım elini uzatmadığı insanlık dramlarına hiçbir zaman seyirci kalmamış, her zaman zulme uğrayanların sığındığı güvenli bir liman olmuştur.  
 “Geçmişte olduğu gibi bugün de insani değerleri üstün tutan bir anlayışla geleceğe doğru yol alan devletimiz, ülkemizde ve dünyada barışın tesis edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması, her insanın mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşayabilmesi için tüm kurumlarıyla üzerine düşen sorumluluğu yapmaya devam etmektedir.
 “Bu duygularla, aziz milletimizin ve tüm insanlığın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi dileğimle, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)