Kırşehir Valiliği’nden 23 Nisan etkinliklerine yönelik art niyetli haber ve yorumlara yanıt geldi

“Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek kutlamaların istismar edilmesi üzüntü verici”

 Kırşehir Valiliği Cumartesi günü tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de coşkuyla kutlanan 23 Nisan etkinliklerine yönelik art niyetli haber ve yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 

Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edilmesinin üzüntü verici olduğu belirtilen Kırşehir Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında art niyetli haber ve yorumların yer aldığı görülmektedir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

“İlimizde Kent Park’ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlanmıştır. Malum olduğu üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla tüm dünyaya iletme fırsatı buluyoruz. Bu anlayışa uygun olarak, etkinliklerde Kırşehir yöresi halkoyunlarımıza yer verildiği gibi ilimizdeki okullarda eğitim gören Türkmen öğrenciler de kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sunmuşlardır.

“Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER: BEYHAN BALLI)