Vali İbrahim Akın’dan 23 Nisan mesajı:

“Türkiye’miz yarınlarımızın teminatı, çocuklarımızın omuzlarında yükselecek, muasır medeniyet seviyesine ulaşacaktır”

Vali İbrahim Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102 yıldır olduğu gibi bundan sonra da millet egemenliğinin, demokrasinin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin teminatı olmaya devam edeceğine vurgu yapan Vali İbrahim Akın, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

“Milletimizin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 102. Yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Vatanımızın işgal edilerek milletimize esaret zinciri vurulmak istendiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde halkın temsilcilerinin katılımıyla açılan Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolun öncüsü olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” esasına dayanarak kurulan Yüce Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayacak milli şuuru yeniden alevlendirmiş ve o karanlık günlerde aziz milletimize güç, kuvvet ve moral aşılamıştır. Nitekim Meclisimizin aldığı kritik kararlar ve kahraman ordumuzun gösterdiği eşsiz vatan savunması sayesinde yurdumuz düşmanlardan tamamen temizlenmiştir.

“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 102 yıldır olduğu gibi bundan sonra da millet egemenliğinin, demokrasinin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin teminatı olmaya devam edecektir.

“Şanlı geçmişimizde önemli bir dönüm noktası olan yüce Meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününü Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin geleceği olarak gördüğü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Nitekim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda coşkumuzu ve sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla tüm dünyaya iletme fırsatı buluyoruz.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yarınlarımızın teminatı, saflığın ve temizliğin sembolü olan çocuklarımızın omuzlarında yükselecek, muasır medeniyet seviyesine en kısa sürede ulaşacaktır. Bu sebeple devletimiz onların çağın gereklerine uygun olarak yetişmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir.

“Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünde ülkemizin aydınlık yüzü olan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)