Vali İbrahim Akın’dan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajı
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır”

Vali İbrahim Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Millet olarak, birlik ve beraberliğimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken zorlu bir süreçten geçtiğimize dikkat çekti.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sonsuza kadar yaşayacağını ifade eden Vali Akın, mesajında Cumhuriyet’in önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.
“Değerli Kırşehirliler,
“Mustafa Kemal Paşa önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan çıkan kararlarla tüm vatan sathına yayılmıştır. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayı kabul etmeyen ecdadımız İstiklal Harbi’nde de birlik ve beraberliğiyle düşmanı yenmeyi başarmış ve zaferin ardından yeni bir Türk devletinin temelleri atılmıştır.
“Cumhuriyet yönetimi ve onun hayatımızın her alanını kuşatan ilkeleri, milletimizin aydınlık bir geleceğe kavuşması ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş ve müreffeh bir devlet olarak yoluna devam etmesi için bizlere büyük bir ışık kaynağı olmuştur.
“Kurulduğu günden itibaren devletimiz, millet egemenliğini ve demokrasiyi esas alan yönetim anlayışı ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir.
“Nitekim bugün ülkemiz, köklü tarihi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline gelmiştir. Ülkemizin ilerlemesini istemeyenlere ve her fırsatta birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara rağmen devletimiz belirlediği hedeflere ulaşmak için kutlu yürüyüşünü sürdürmektedir.
“Millet olarak, birlik ve beraberliğimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken zorlu bir süreçten geçiyoruz. Zira içte ve dışta yuvalanmaya çalışan terör unsurlarına karşı devletimiz büyük bir mücadele yürütmektedir. İnanıyoruz ki, yürütülen bu mücadele başarı ile sonuçlanacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.
“Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)