Türk Ocağı Kırşehir Şube Reisi Süleyman Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevabı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan ederek verdiklerini ifade eden Süleyman Doğan, mesajında şunları söyledi:
“Birinci Dünya Savaşından sonra milli benliğinden ve milli gururundan başka elinden her şeyi alınmış dünyaya açılan kapıları ve pencereleri kapanmış denizlerden mahrum edilip Anadolu’nun ortasına itilmiş bir avuç Türk sınırları bugün Edirne’den Kars’a Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan topraklar üstünde bağımsız ve millî bir devlet kurmuştur. Bağımsız ve hür yaşama arzusuyla her türlü yokluk ve zorluğa rağmen büyük bir inanç ve iman gücüyle elde edilen bu zaferi sürekli kılmak isteyen milletimizi bu mücadeleye götüren şartları ve zafere kadar geçen süreci çok iyi bilen hedefi en baştan tam bağımsızlık ve muassır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Atatürk bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür.
“Devletin meşrutî yönetimle devamı veya çeşitli devletlerin manda ve himayelerinde varlığını sürdürmesi gibi öneri ve alternatifleri şiddetle reddetmiş Türk milletinin yaşamasının yalnız ve ancak hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olacağına olan inancını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizi tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi tam bağımsız güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak için bugün hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
“Bu sebeple de İmparatorluktan Cumhuriyete doğru giden süreci çok iyi bilmek anlamak kavramak ve her zaman hatırda tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç devletimizin bekası ve milletimizin geleceği huzur ve mutluluğu açısından çok önemli bir rehberdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyeti aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru ilerlemektedir.
Dün olduğu gibi bugün de milletimizin üzerine çökmek isteyen kara bulutları Türk Milliyetçileri dağıtacak ve Türk Milletini aydınlığa kavuşturacaktır.
“Ülkemiz Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kırşehir Türk Ocakları Şubesi olarak bu büyük günün 98. yıldönümünde bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyor aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu TÜRKÜM diyene…”(HABER: BEYHAN BALLI)