Kırşehir Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Nevruz’un Türk Dünyası’nda dostlukların yenilendiği, mutluluğun ve neşenin katlandığı, küslüklerin sona erdiği bir bayram olma özelliği taşıdığını belirten Başkan Süleyman doğan, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Kuzey Yarım Küre’nin pek çok ülkesinde kutlanan; Türk’ün Ergenekon’dan çıkışını, 12 Hayvanlı Türk Takvimi’nin başlangıcını işaret eden Nevruz, neredeyse beş bin yıllık mazisiyle dünyanın en eski bayramı olarak bilinir. Ebulgazi Bahadır Han Secere-i Türk’ünde, Ergenekon menkıbesi, 400 yıl dört taraf dağlarla çevrili bir vadide kalan Türk’ün buradan baharın başladığı gün çıkıp ata yurduna döndüğünü ve bağımsızlığını, istiklâlini kazanarak dosta düşmana Türk’ün var olduğunu hatırlattığını anlatır.
“Doğanın uyanışı, yeni bir yılın doğuşu ve istiklâlin simgesi olmanın yanında, Nevruz günü, çeşitli inanışlara göre,  Hz. Nuh’un gemisinin karaya vardığı, Hz. Ali’nin doğduğu ve hatta Allah’ın dünyayı yarattığı gün olarak da kabul edilmektedir.
“Doğanın yeniden uyanışının ve canlanışının simgesi, baharın ilk günü olan Nevruz, Türk Dünyası’nın her köşesinde kutlanmaktadır. Hatta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan ve Tacikistan’da millî bayram olarak kabul ve resmî tatil ilân edilmiştir.
“Her yılın 21 Mart’ında, yeni bir yılın başlangıcını kutlayan ve istiklâlin değerini bir kez daha hatırlayan Türk toplulukları; Nevruz Bayramı’nı yeni ve temiz giysilerle karşılar, küsler barıştırılır, fakirlere yardım eli uzatılır ve kutlama amacıyla demir dövülerek ateşin üzerinden atlanır. Kısacası Nevruz, Türk Dünyası’nda dostlukların yenilendiği, mutluluğun ve neşenin katlandığı, küslüklerin sona erdiği bir bayram olma özelliği taşır.
“Bununla birlikte Nevruz’un son yıllarda kısır politik bir kavram kargaşasına konu edilerek amacından saptırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Türk dünyasının müşterek bayramı, birlik ve dirlik yansıması olan böylesine anlamlı bir günün, birlik ve bütünlüğümüze kast edici hamlelere araç olarak kullanılması gayreti, bu bayramın bütünleştiriciliğine zarar veremeyecektir. Bu vesileyle Kırşehir Türk Ocakları Şubesi olarak bütün Türk Dünyası’nın Nevruz Bayramı’nı kutlar; barış ve kardeşlik içinde ve hürriyet ve istiklâlimize zeval gelmeden nice yeni yıllar görmeyi Cenabı Allah’tan niyaz ederiz. Ne mutlu TÜRKÜM diyene!” (HABER: NECLA BAĞCI)