Türk bankacılık sektörünün duayeni hemşehrimiz Zeki Sayın vefat etti

Türk bankacılık sektörünün duayen isimlerinden biri olan 2003 yılından itibaren tasfiye sürecindeki Emlakbank’ın yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğü görevini üstlenen, Mucurlu hemşehrimiz Zeki Sayın 79 yaşında vefat etti.
2017 yılında banka ile ilgili tasfiye kararının kaldırılmasında önemli rol oynayan ve  Emlak Bankası’nı tekrar faaliyete geçirmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve yetkili mercilerle yoğun mesai harcayıp, bankayı vergi rekortmenleri arasına sokup, Katılım Bankası olmasına karar verilen Emlakbank’ta 2019 yılına kadar görev yapan Mucurlu hemşehrimiz Zeki Sayın bugün İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. 
Kırşehir’de kurulu bulanan ve bugün Işıklar Holding’e ait Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin kurulmasını sağlayan Zeki Sayın, 1980 öncesi Milli Selamet Partisi’nden ve 1989 yılında Refah Partisi’nden Kırşehir Milletvekili adayı olmuş ve kazanamamıştı. 
1988 yılında gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in 21. Kuruluş yıldönümü anısına düzenlediği ödül dağıtım töreninde Zeki Sayın’ı gazetemiz kurucusu Şevket Güner tarafından Kırşehir’e verdiği hizmetlerden dolayı plâketle ödüllendirmişti.
Mucur’da merhum Ömer Sayın’ın oğlu olan üç çocuk babası Zeki Sayın’ın cenazesinin yarın İstanbul’da Fatih Camii’nde Cuma namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. (HABER: SALİH GÜNER)