AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:

 “Tüm engelleri birbirimizle kenetlenerek aşmak mümkün”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, bir mesaj yayınlayarak tüm engellilerin haftasını kutladı.

AK Parti iktidarı döneminde Engellileri kadar ve engelli ailelerin de hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Milletvekili Kendirli, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“En başta gönüllerdeki engellerin kalkmasına vesile olması ümidiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, ülkemizde ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için daha güzel yarınlar oluşmasına vesile olsun inşallah. Hepimiz farklıyız, hayatta hepimiz için farklı engeller var; ama bu engelleri birbirimizle kenetlenerek aşmak mümkün.

“Hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında; tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır. Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur ve olmaya devam edecektir.

“Engellilik, 2002 yılı öncesine kadar pek de gündemde olmayan bir konuyken 2002'de başlayan AK Parti hükûmetleriyle birlikte engellilerimiz ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları, devlet nezdinde belki de ilk kez muhatap alınmaya başlandı. 2005'te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'de ilk defa engellilere yönelik kanun çıkarılmasıyla, engellilere eğitimde, sağlıkta, istihdamda, fırsat eşitliği sağlanması için çalışmalara başlandı. Engelliler Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin ilgili diğer mevzuatlarla birlikte 1.500 maddelik bir engelliler hukuku oluşturuldu ve tabii ki en önemlisi ayrımcılık yasaklandı. Bu, neresinden bakılırsa bakılsın, devlet nezdinde bir zihniyet devrimiydi. Böylece AK Parti hükümetleri olarak engelliye bakış açısını kökten değiştirerek, “yardım” değil “hak” eksenli bir anlayış oluşturduk. Engellilerimiz kadar ve engelli ailelerimizin de hayatını kolaylaştırmayı hedefledik.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘’Engelsiz bir Türkiye” hedefimize ulaşabilmek için yola devam ettiğimizi belirterek, bir kez daha 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle ülkemizdeki ve dünyadaki engelli kardeşlerimizi ve ailelerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum.“ (HABER: NECLA BAĞCI)