Mevsimlerin değişkenlik gösterdiği günümüz şartlarında tarımsal ürünlerimizi sigortalatarak olası doğa olaylarına karşı önlem almak ve bu konu hakkında bilgi vermek, soruları cevaplandırmak üzere TARSİM Yetkilileri ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bir araya geldi.

Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe ve Kayseri Bölge Müdürü Ömer Altuğ sunumlarının akabinde katılımcıların sorularını yanıtladılar.

TARSİM ile ilgili bilgilendirmenin ardından Bee Smart Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kandaş, Genel Müdürü Yalçın Aytekin ve Satış Sorumlusu Alper Avcı akıllı tarım teknolojileri ile ilgili ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdiler.

Bee Smart, dünyanın tarımda gittiği Akıllı Tarım 4.0 gereği kablosuz sensörlerle örtü altı ve tarladaki dataların toplanarak işlenmesi sonucu ürün yetiştirme faaliyetlerinin otomasyona bağlayan akıllı sistemler olarak geçmekte ve tarla veya örtü altına özel meteorolojik verileri iletiliyor. (Don, yağış, fırtına, kuraklık alarmları gibi) Bee Smart’ın sağladığı faydalar, sulamada yüzde 35-40 civarında tasarruf, işçilikten yüzde 30-40 arası tasarruf, gübrelemeden yüzde 20-25 tasarruf,  buna mukabil de ürün verimliliğinde yüzde 20-30 artış sağlıyor. Otomasyon sistemleri ortalama 4 yılda kendisini amorti ediyor.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, katılımlarından ve toplantıya verdikleri destekten ötürü Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen'e ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu'ya teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)