Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında şunları ifade etti.
“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ulusumuzun kurtuluşu için 19 Mayıs 1919’da, Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketiyle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen Büyük Önder, bunun ancak gençlerin omuzlarında yükselebileceğine olan inancından dolayı, bu günü ülkemizin geleceği olan gençlerimize armağan etmiştir. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan bağımsızlık ateşinin ilk adımı olan 19 Mayıs; aynı zamanda Atatürk’ün gençliğe verdiği önem ve değerin de sembolüdür.
Büyük Önderimiz Atatürk; “Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.” sözleriyle gençlere duyduğu güven ve inancı ifade etmiştir.
Bizler de gençlerimize güveniyor, onların sahip oldukları güçle, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını biliyor, onların yüzündeki ışıltıda ülkemizin geleceğini görüyoruz. Çabamız ve gayemiz, gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş bilgi birikimine sahip, uygarlık değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken donanımlı bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ulusumuzun bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)