Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun:

“Bizler haddimizi bilerek akıllı transferler yapacağız”

Torun:  “Takımımızda ayrılan oyuncularımızın yerine gerekli transferler yapılacak. Ancak bunun için doğru zamanda doğru maliyetle bu adımı atacağız”

Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, yeşil-beyazlı ekipten ayrılan ve yaptıkları yeni transferleri değerlendirdi.

“Bu takımın geleceğini sırf milyonluk popüler transferler yapalım da insanlar mutlu olsun diye çöpe atamayız” diyen Başkanı Çağatay Han Torun, “Elbette ayrılan oyuncularımızın yerine gerekli transferler yapılıyor ve yapılacak ancak bunun için doğru zamanda doğru maliyetle bu adımı atacağız” dedi.

Transfer çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini, en kısa sürede savunma ve forvet hattına gerekli transferleri yapacaklarını belirten Başkan Çağatay Han Torun, “Bu bağlamda gece gündüz mesai yapan yönetimimiz ve teknik heyetimizin motivasyonunu bozmamak adına tüm taraftarlarımızdan bizlere güvenmesini ve manevi desteklerini talep ediyoruz” diye konuştu.

Kırşehir Belediyespor’a gönül vermiş tüm taraftarları yeşil-beyazlı ekibin etrafında kenetlenmeye davet eden Başkan Torun, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Öncelikle çekilen kuranın camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Sezon başlangıcı yaklaştıkça hepinizin transfer haberleri duymak için heyecanlandığınızı biliyoruz. Lakin mevcut ekonomik koşullar tüm piyasaları etkilediği gibi futbol piyasasını da oldukça olumsuz etkilemiştir. Bu bağlamda ağırlaşan ekonomik koşullar ile futbolcu kardeşlerimiz de alacakları ücretlerde neredeyse 3 katı bir artış beklentisine girmiş ama ne yazık ki TFF'dan alt lig kulüplerine sağlanan gelirin artıp artmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadığı için biz dahil takımların neredeyse 9090'ı istisnai transferler hariç yüksek ücretler karşısında her hangi bir adım atamamıştır. Önceki dönem borçlarından dolayı transfer tahtası kapalı olan kulüpler, ağırlaşan ekonomik şartlar nedeni ile hedef ve ekonomik anlamda küçülen ve takımın geleceğini kurtarmaya çalışan takımlar spor kamuoyunda yaptıkları açıklamalar ile kendileri ifade etmektedirler. Biz Anadolu'nun göbeğinde tarımdan başka ekonomisi olmayan, büyük sanayisi sadece Petlas, Çemaş ve Tutgu Gıda gibi birkaç şirketten oluşan, finansmana ulaşma konusunda çok büyük sıkıntılar çeken ama başarılı ekonomi yönetimi ile neredeyse borçsuz ve verdiği sözleri sonuna kadar tutan küçük ama güvenilir bir futbol kulübüyüz. Neredeyse harcamalarının 65-70 belediye tarafından desteklenmeye çalışılan bu güzide takımımız da geleceğe emin adımlarla yürümek zorundadır.

“Buraya ne şartlar altında gelindiği, biz ölçekte illerin gelebilmek için inanılmaz paralar harcadığı bir konumdayız ve korumak zorundayız. Bu takımın geleceğini sırf milyonluk popüler transferler yapalım da insanlar mutlu olsun diye çöpe atamayız. Elbette ayrılan oyuncularımızın yerine gerekli transferler yapılıyor ve yapılacak ancak bunun için doğru zamanda doğru maliyetle bu adımı atacağız. Hocamız ile anlaşmadan önce prensipte anlaştığımız ve 3 yıllık gözlem havuzu içinde takip edilen, bu takımın geleceğine maddi ve sportif anlamda hizmet edecek oyuncularımız kamuoyuna sırası ile açıklanmaktadır.

“HİÇBİR OYUNCUYU SAHADA GÖRMEDEN YARGI ÜRETİLMEMELİ”

“Kimseden bu kıymetli oyuncuları sahada görmeden yargı üretmesini istemiyoruz. Bunun her sene örneğini yaşamaktayız. Alındığında bizi eleştiren insanlar, bu oyuncu giderken de nasıl gönderirsiniz diye bizi topa tutmaktadırlar. Play-off oynadığımız yılda yöntemimiz bu idi, geçen sezon kıl payı kaçan play-off'da da yöntemimiz bu idi, bu yılda böyle olacak. O yüzden buralardan gelen oyunculara ön yargı ile bakılmamalıdır. Bizler haddimizi bilerek ama akıllı transferler yapacağız, bu takım sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden onurlu ve gururlu bir takım olarak başarıyı kovalayacaktır.

“TAKIMIMIZDAN AYRILANLARIN YERİNE ONLAR KADAR KALİTELİ OYUNCULAR KONACAK”

“Önceki sezonlarda yaptığımız bu tercihlerin doğru çıktığı referansı ile yine bizlere güvenmenizi istiyoruz. Şu an takımızda geçen yıldan devam ettiğimiz ve tamamı süre almış 15 oyuncumuz vardır. Ayrılanlar olursa elbette yerine en az onlar kaliteli oyuncular konacaktır. Transfer çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Savunma ve forvet hattına transferlerimiz olacaktır. Bu bağlamda gece gündüz mesai yapan yönetimimiz ve teknik heyetimizin motivasyonunu bozmamak adına tüm taraftarlarımızdan bizlere güvenmesini ve manevi desteklerini talep ediyoruz.” (HABER: CUMHUR ASLAN)