TOKİ 1. ve 2. etapta yer alan toplamda 59 bloktan oluşan 1353 konutun 2 ayrı site yönetimlerini 30 Mart’ta bırakıyor

TOKİ YÖNETİM KURULLARINI SİTE SAKİNLERİNE DEVREDİYOR

Şehrimiz Bağbaşı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan ve yönetimi TOKİ tarafından yürütülen 1. ve 2. etapta yer alan toplamda 59 bloktan oluşan 1353 konutun 2 ayrı site yönetimleri 30 Mart’ta site sakinlerine devredilecek.

Konu ile ilgili olarak bizlere açıklamalarda bulunan  Kırşehir’deki TOKİ 2.Etap Site Sakinleri şu önemli açıklamalarda bulundular:

“Bizler; Aralık 2015’den bu yana 6 yılı geçkin bir zamandır Başbakanlık toplu konut idaresinin üstlenip yürüttüğü Bağbaşı TOKİ 2 etapta yer alan toplamda 27 bloktan oluşan 685 konut sakinleri olarak  önce her bloktan ayrı ayrı birer “yönetici” birer de “denetçi” seçeceğiz. Sonrasında toplamda 27 bloktan seçilen birer blok yöneticisi ve blok denetçilerinden oluşan 54 kişilik “temsilciler kurulu” da kendi aralarında tüm 27 blok 685 konutun 3 Asıl 1yedek Yönetim Kurulunu, yine 3 Asıl 1 Yedek Denetin Kurulunu dolaisiyle komple Site Yönetim Ve Denetim Kurullarını belirleyeceklerdir. Böylece site yönetimimiz; Çevre Sehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, 2 etap konutlarında bulunan bizlere resmen devir ve teslim edilmiş olacaktır.

“Bugüne kadar topu kayıtlarında yer alan konutlarımızın “Yönetim Planı”nın da açık olarak yer almasına rağmen TOKİ yönetimi hiçbir şekilde “Genel Kurul” yapmaktan kaçınmış dolaisiyle yönetim ve denetim kurullarında temsil edilmeyen site sakinleri olarak bizler yönetsel uygulamalar ve harcamalardan şeffaf şekilde bilgilendirmedik. TOKİ konutlarındaki içler acısı çevresel manzara bir yana konut sahiplerinin hiçbir şekilde söz ve karar sahibi olamadığı dahası hesaplarını bile denetleyemediği “atama TOKİ Site Yönetimi ”de Böylece sonlanmış oluyor.

Yasal zorunluluk olmasına rağmen 6 yıldır “Genel Kurul” dahi yapmayan TOKİ şimdi apar topar ve en önemlisi de “çoğunluk aranmaksızın” küçücük bir dairede AK 2 Blokta yer alan  “2 Etap Emlak Site Yönetimi Ofisi’nde, 30 Mart saat 09.00’dan aynı günün saat 11.20’sine kadar hem “Blok Yönetici” veBlok Denetçi”lerini, ardından da tüm “Site Yönetim Ve Denetim Kurulu’nu belirleyerek “Devir Teslim”ini de böylece yapmış olacaktır.

APAR-TOPAR DEVİRİN SEÇİMİNDE ÇOĞUNLUK ARANMIYOR 

“Çoğunluk da aranmayacağından”, 40 dairelik bir blokta 3 kişi katılsa dahi seçim geçerli olacaktır. Kaldı ki her bloktan tüm sakinler katılsa bile küçücük bir dairede 40 kişinin bulunması da doğru planlama olmamıştır. Bizler sakinler olarak kendi yönetim devrine aktif katılım gösteremezsek; öyle görünüyor ki site yönetimi üzerinden sadece “ticari kazanç” gözüyle bakan ve şimdiden bunun için kulis yürüten çoğu da sitemiz dışında firma vs. kesimlere meydanı bırakmış olacağız. O zamanda Son pişmanlıkta fayda etmeyecek.

2 Etap TOKİ’ de, 27 Blok ve 684 konut sakinleri olarak bizler, böylesi apar topar site yönetim seçimi için bir oldu-bitti yaşayarak ilerde telafisi zor bir durumla karşılaşmak istemiyorsak yapacağımız iş açıktır. 30 Marta kadar herkes önce kendi bloğuna sahip çıkarak blok komşularıyla kendi aralarında toplanmalı kendi “BLOK YÖNETİCİ ”sini ve “BLOK DENETÇİSİ”ni kendi aralarında belirleyip 30 Mart’ ta hazırlıklı olarak katılmalı her bir Blok sakini 30 Mart’ta belirlenen saatte mutlaka 2 Etap Emlak Site Yönetimi Ofisi” inde hazır bulunmalıdır.”  (HABER: BEYHAN BALLI)