Kırşehir Bağbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında 1126 konutluk TOKİ konutlarının 3. Etabının ihalesi 2017 Ocak ayında işin teslim süresinin 720 gün olarak ilan edilerek yapılmasına rağmen projenin bir türlü bitirilip hak sahiplerine teslim edilmemesi, yollarının yapılmaması bu bölge halkının yoğun tepkilerine neden oluyor.
Eylül 2018’de hak sahiplerine teslim edilmesi açıklanmasına rağmen türlü gerekçeler gösterilerek hak sahiplerine konutları teslim edilmediği gibi bırakın çivi çakmayı, inşaatı bekleyen bekçilerin parası aylarca gecikmeyle zar zor ödeniyor.
GECE BU YOLA DÜŞMEYİN!
İşin şehri ilgilendiren bir başka can alıcı sorunu Bağbaşı ışıklı kavşaktan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi güzergâhındaki ışıklı kavşağına kadar olan yolunun hali içler acısı.
Vatandaşlar Bağbaşı TOKİ yolundan sorumlu bildikleri Kırşehir Belediyesi’ne yüklenirken karşılarına bir başka adres çıkıyor. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun göreve geldiği günden bu yana TOKİ konutları yolunun yapımından sorumlu olan TOKİ yetkilileriyle görüşmesine rağmen hala sorunun çözümlenmemesi dikkat çekiyor.
TOKİ konutlarının başladığı ışıklı kavşaktan bittiği üniversite kavşağına kadar olan kısmın yol kaldırım yapım işini de kendi uhdesine alan TOKİ yetkililerine bizzat Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun “Biz yapalım” talebinde bulunduğu ve  “Hayır orası bize ait” dedikleri öğrenildi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi camiası, Armas Termal Otel ve Bağbaşı Mahallesi sakinleri ile buradan köylere intikal yapan vatandaşların rahatsız oldukları gözlemleniyor.
TOKİ konutlarının yapımında ve tesliminde yaşanan sorunlar ile yol, elektrik ve aydınlatma gibi sorunların çözümü için defalarca TOKİ’ye başvurduklarını ve herhangi bir sonuç alamadıkları için durumu Vali İbrahim Akın’a da ilettiklerini, Vali Akın’ın da TOKİ yetkilileriyle görüştüğünü ve en kısa sürede çözümleneceği sözünde bulunduklarını ifade ettiler. 
TOKİ’nin sorunları çözmedikleri için yaşadıkları sıkıntıları ve tepkileri dile getirmek üzere gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e gelen vatandaşlar, “Şimdi zar zor ortaya refüj taşları döşenmiş ve ikiye bölünmüş yolun iki tarafı da trafiğe açık görünüyor ama yol ortalarında göçükler ve 20 cm’ye varan yükseklikte bacalar var ki buraya girmeyegörün. Gündüz kıvrıla kıvrıla haydi gittiniz. Ya gece? Işıklandırma zaten yok. Yüksek bacalara çarpan ve çukurlara düşen düşene. 31 Mart 2019 Belediye seçimlerinde İktidar partisi adayının mahalle toplantılarında ‘Vallahi beni seçmezseniz TOKİ’de kalır’  dediği dolanmıştı dillerde. Kırşehir halkı mağdurdur. Kırşehir Merkez Kındam TOKİ konutlarının teslim tarihi henüz belli değilken şimdi de Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Mucur’a TOKİ tarafından 253 konut, 4 dükkân ve 1 caminin yapılacağını müjdeliyor da Bağbaşı Mahallesi ve Kındam Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının inşaatının bir an önce tamamlanıp Kırşehir halkının mağduriyetini gidermek için adım atmıyor. Bu sorunumuz çözümlenmezse bunun faturası bugünkü AK Parti milletvekili ve İl Başkanına çıkacağını kimse aklından çıkarmamalı” dediler.  (HABER: BEYHAN BALLI)