THK Başkanı İsmet Yapıcı, bağışta bulunan herkese teşekkür etti…

THK Kırşehir’de 103 bin 327 liralık deri topladı

Kurban fiyatlarında yaşanan büyük artışın ardından Kırşehir’de kurban kesenlerin sayısında düşüş yaşandığı gözlemlenirken, Türk Hava Kurumu (THK) Kırşehir’de 103 bin 327 liralık kurban derisi bağışı aldı.

Türk Hava Kurumu Kırşehir Şubesi Başkanı İsmet Yapıcı, kurban derilerini THK’ya bağışlayan ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Başkan İsmet Yapıcı konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada, “THK Kırşehir Şubesi olarak bu yıl da 11 araç, 26 personelden oluşan bir ekip kurarak deri topladık. Kurban kesen vatandaşlarımız yine kurban derilerini kurumumuza bağışladılar. Geçen yıla göre topladığımız kurban derisi sayısında düşüş olsa da fiyatların yükselmesi nedeniyle gelirimiz iki kat arttı. Geçen yıl 2 bin 89 adet koyun derisi toplarken, bu yıl 2 bin 175 adet topladık. Yine geçen yıl 28 keçi derisi toplarken, bu yıl 40 keçi derisi topladık. Geçen yıl 574 adet sığır derisi toplarken, bu yıl büyük düşüş yaşayarak ancak 335 adet sığır derisi toplayabildik. Geçen yıl 59 bin 111 bin lira gelir elde ederken, bu yıl koyun derisinden 18 bin 487, keçi derisinden 420, sığır derisinden 84 bin 420 lira olmak üzere toplamda 103 bin 327 liralık gelir elde etmiş olduk. Türk Hava Kurumu Kırşehir Şubesi olarak kurumumuza bağışta bulunan hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz. Ayrıca bizlere araç desteğinde bulunan Kırşehir Valimiz Sayın H. Mete Buhara’ya, Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu ile Başkan Yardımcısı Sayın Asaf Kayaoğlu’na teşekkür ederiz. Bu vesile ile kurban keserek derilerini THK’ya bağışlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür eder, hayırlarının kabul edilmesini Cenab-ı Allah’tan dileriz” dedi.

Başkan İsmet Yapıcı, bu yıl il genelinde Ramazan ayında 92 bin liralık fitre ve zekat topladıklarını, Kurban derileriyle birlikte bu yıl toplam 195 bin 327 liralık gelir elde ettiklerini sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)