Kırşehir’de üretilen yerli ürünler yoğun ilgi görüyor

Tescilli lezzetimiz“Cemele Biberi” pazardaki yerini aldı

Coğrafi işaret belgesiyle de tescillenen, Kırşehir'in yöresel lezzeti dolmalık "Cemele Biberi" Pazar tezgâhlarındaki yerini aldı.

İnce kabuğu ve kendine has acı tadı ile Kırşehir’den, çevre illerden, hatta yurtdışından yoğun talep gören Kırşehir Merkeze bağlı Çayağzı Köyü’nün meşhur "Cemele Biberi"nin ilk mahsulleri satışa sunulmaya başlandı.

Bitkisel, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile diğer yerli ve yabancı biberlerden farklı olan “Cemele Biberi” taze ve kuru hali ile tüketiliyor.

HER CEMELE BİBERİ GERÇEK DEĞİL!

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan “Cemele Biberi” fırsatçıları da beraberinde getirdi. Çevre köylerden hatta illerden getirilen biberler de “Cemele Biberi” diye satılıyor.

Her “Cemele Biberi” yazısı bulunan biberin “Cemele Biberi” olmadığını belirten Cemeleli biber satıcıları, ”Kırşehir’in başka köylerinden hatta başka illerden getirilen normal biberlere de ‘Cemele Biberi’ yazısı asılıyor. Her yazan gerçek ‘Cemele Biberi’ değil, vatandaşlarımız bu konuda temkinli olsun. Kırşehir Belediyesi Zabıta Amirliği ve Çayağzı Köyü Muhtarlığı imzalı ‘Cemele Biberi ve Ürünleri Yetkili Satıcısı’ kartı olmayanlardan alışveriş yapmasınlar. Gerçek “Cemele Biberi” kabuğu ince, koyu yeşil renkli ve acıdır” dediler.

Özellikle kışlık kurutma yapmak isteyenler ve gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği  “Cemele Biberi”nin kilosu 25-30 TL arasında değişiyor. (HABER. BEYHAN BALLI)