Milletvekili İlhan ve İl Başkanı Genç’le birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Ekicioğlu: 

“Tarafsız ve ilkeli duruşunuzdan ödün vermeden nice yıllar diliyorum”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Millletvekili Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Baran Genç ile birlikte bugün gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek 46. Yılını kutladı.

28 Mart 1977 tarihinde kurulan ve önceki gün yayın hayatında 45 yılını geride bırakarak 46 yaşına basan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İmtiyaz Sahibi Salih Güner ve Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı’nın şahsında tüm gazete yöneticilerini ve çalışanlarını kutladı.

“Kırşehir Çiğdem”in tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla Kırşehir’in saygın bir gazetesi olduğuna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, “Bir yerel gazete bir il için olmazsa olmazlardan biridir. Belediye çalışmalarımızda görülen eksiklik ve yanlışları eleştirip gündeme getirin ki bizler de varsa bir hatamız ya da eksikliğimiz bunları telafi edip, düzeltme yoluna gidelim. Bu nedenle gazeteler bir il için çok önemlidir. Tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır. Basın etiğine uygun olarak doğruları yazıp, doğruları gündeme getiren bir basın kuruluşu, öncelikle halkı doğru bilgilendirme işlevini yerine getirirken bir yandan da vatandaşın hakkını gözetir. Bundan dolayı da çağdaş toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak medya gösterilir. İlimizde kuruluşundan bu yana tarafsızlık ve dürüstlük ilkesinden asla vazgeçmeden Kırşehir'in ve Kırşehirlinin hakkını gözeten haberlere imza atan ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi, bu tarafsız ve ilkeli duruşundan dolayı her zaman doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini göstermiştir. Köklü ve ilkeli geçmişi ile yerel basınımızda çok önemli bir yere sahip olan Kırşehir Çiğdem Gazetesi’nin kuruluşunun 46. yıldönümü dolayısıyla Şevket ve Salih Güner’in şahsında gazeteye emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarla dolu nice yıllar diliyorum” dedi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da gazetemiz Kırşehir’e yakıştığını haber ve yorumlarıyla Kırşehir’e ışık tuttuğuna dikkat çekti.

“Kırşehir Çiğdem”in sahip ve çalışanlarının 46. yılını kutlayan Milletvekili İlhan, “Bundan tam 45 yıl önce yayın hayatına başlayan ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesi, sorumlu ve ilkeli haber anlayışıyla kuruluşundan bugüne kadar halkımızın güvenilirliğini ve saygınlığını kazanmıştır. 45 yıllık mazisinde doğru, hızlı ve tarafsız haber iletmeyi birinci öncelikli görev edinen ‘Kırşehir Çiğdem’ Gazetesinin bu misyonunu sürdüreceğine inanıyor ve yayın hayatında başarılar diliyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Baran Genç te Kırşehir’in en uzun ömürlü gazetesi olan Kırşehir Çiğdem’in yaptığı yayınlarla Kırşehir’e hizmet eden saygın gazetelerinden birisi olduğunu belirterek, “Kırşehir Çiğdem gazetemiz halkımızın sesi ve kulağı olmuş, tarafsız ve ilkeli haberleriyle hep öne çıkmış en saygın gazetelerimizden birisidir. Kırşehir Çiğdem Gazetesi hep ilkeli yayın politikasıyla bugünlere geldi. Özellikle demokrasilerde yerel basının önemi, ulusal basından çok daha önemlidir. Kırşehir’de kurulduğu günden bu yana yakından takip ettiğim, ilkeli, dürüst, tarafsız yayın anlayışını sürdüren gazetemiz ‘Kırşehir Çiğdem’in 46. Yıldönümünü kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Salih Güner ile Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı da gazetemizin 46. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kendilerini ziyaret eden Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve CHP İl Başkanı Baran Genç’e teşekkür ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)