Kırşehir Esnaf Odaları Birliği’nden tadilat açıklaması:

“Tadilat çalışmalarını odamız üyeleri yapıyor”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı binasında bir süredir devam eden tadilat çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Birlik’ten yapılan yazılı açıklamada, Esnaf Odaları’na ait binasının tadilat işini yabancı uyruklu ustaların yaptığına dair bazı sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapılmasına tepki gösterildi.

Yapılan haber ve yorumların tamamen provokasyon amaçlı olduğuna dikkat çekilen Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Birliğimize ait binamızda başlatılan tadilat çalışmalarıyla alakalı sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunda ve esnaflarımız arasında provokasyon yaratmaya yönelik bazı yazılar paylaşılmaktadır.

“İddia edildiği gibi tadilat çalışmaları tek bir firma üzerinden değil, birden fazla esnafla yürütülmektedir. Müteahhitliğini Özbağlı bir hemşerimizin yaptığı çalışmalarda; taşınan hafriyattan, yenilenen camlara, elektrik tesisatından mobilyasına kadar birçok alanda esnafımızdan alınan fiyat teklifleri değerlendirilmiştir. En uygun görülen fiyat üzerinden çalışma yapılacak esnaflarımızla anlaşma sağlanmıştır. Söz konusu dekorasyon işini ise yine sunduğu en uygun fiyatlı teklif ile Madeni İşler Odamıza üye bir esnafımız almıştır. Bunca ihaleyi alan Türk esnaflar arasında yalnızca bir yabancı uyruklu esnafı gözüne kestirerek tüm tadilat işlerini o kişi yapıyormuş gibi göstermek acizlik ve cahillikten başka bir şey değildir. Söz konusu kişi vergi dairesine ve odamıza kayıtlı, devlete vergisini ödeyen bir esnaftır. Bu konu üzerinden kurumumuzu esnaf düşmanı ilan etmek soytarılıktır, aymazlıktır. Birliğimize bağlı tüm odalarımız ve birlik başkanlığımız yerel esnafın her zaman yanında olmuş, hiçbir yönetim döneminde aksi bir davranış sergilememiştir. Bu tür sosyal medya paylaşımlarıyla oluşturulmaya çalışılan tablo, tamamen art niyet ürünü düşüncelerden kaynaklanmaktadır. Gönül isterdi ki hakikatli ve gerçekten esnafı düşünen insanların yazdığı yazılara, eleştirilere cevap verelim; ancak bugün esnafın arkasına sığınarak yapılan karalamalar tamamen çıkar çatışmasından ibarettir. 3 yıl önce Cacabey Meydanı’nda fuar organizasyonu yapmak için esnaf odasının kapısını aşındıranlar, araya adam sokanlar, istediğini alamayınca ellerindeki çamuru üstümüze sürmeye çalışmaktadır. Dilindeki yalanın kalemine kadar işlediği bariz olan fikir dolandırıcıları, meslek tercihinde yanılmış olmalılar ki; olmayan köşelerinde yazılar yazarken siyasetten ve ihalelerden nemalanmayı da ihmal etmiyorlar. Kapımızı çalıp “Bu işin aslı nedir” diye sormaya yüzleri olmadığı gibi sahte hesaplar ardına sığınıp milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. İşin aslını öğrenmek isteyene bizim kapımız her zaman açıktır. Belgesini sunamayacağımız hiçbir faaliyetimiz yoktur. Esnaflarımızdan ricamız bu tür provokasyonlara alet olmamalarıdır.” (HABER: BEYHAN BALLI)