Türk Ocakları Kırşehir Şubesi’nin Pazar günü yapılan olağan genel kurulu sonunda Başkan Süleyman Doğan, güven tazeleyerek yeniden seçildi.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi Aşık Sait Konferans Salonu'nda Doğan'ın tek aday olduğu olağan genel kurul toplantısına 235 üyeden 138'i katıldı.
Divan başkanlığı ve katip üyelerin seçimine gidildi, divan başkanlığına Av. Mehmet Gündüz katip üyeliklerine Dr. Ramazan Keskiner ve Aytekin Kılıçaslan Oy birliğiyle seçildiler.
    Yönetim kurulu faaliyet raporu Prof. Dr. Ahmet Gündüz tarafından, Denetleme Kurulu raporu Ferit Okkay tarafından okundu. Ayrı ayrı oylamaya sunuldu ve oy birliği ile ibra edildi. 
Kongrenin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Süleyman Doğan şunları söyledi:
“Türk Ocakları, bundan 109 yıl önce Türk milletinin yok edilişinin planlarının yapıldığı bir dönemde, şahsiyet ve milli ülkü sahibi Türk milliyetçileri tarafından kuruldu. O dönemde de, Türk Milliyetçiliği yok sayılıyor, Türk Milleti yok edilmek isteniyordu. Ama bir avuç inançlı insan yılmadı; Milletine ve kendine güvendi. Kıvılcım ateşi yaktı, meşaleyi tutuşturdu. Türk Ocakları doğdu. Bu kutlu doğumdan sonra milletimizin değerlerine, geleceğine göz dikmiş olan Ezeli ve ebedi düşmanlar karşılarında hep Türk Milliyetçilerini buldular. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, Sakarya ve İnönü'nde hep bu ruh vardı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Bu mücadelenin fikri temellerini ortaya koyan Türk Ocaklarının mensuplarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Mekânları cennet olsun. 
Bu nedenle devir safları sıkılaştırma, nemelazımcılığı bırakma, küçük hesaplardan kurtulma devridir. Türk Ocakları ikbal dağıtmayan, herhangi bir parti için, çalışmayan milleti ile var olmuş bir kuruluş olarak; Millet için çalışılacak yegâne sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Lütfen bu bilinçle ocağımıza, dolayısıyla milletimize, ülkülerimize sahip çıkalım.  
“Şair diyor ki: ‘Sahipsiz olan vatanın batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’
“Biz de diyoruz ki, Aziz milletimiz müsterih olsun.  Biz Türk Ocaklılar var olduğumuz sürece istikbalimizin parolası olan andımıza sahip olacağız. Yurdumuz semalarından bayrak inmesin, ezan dinmesin, bu millet ebediyete kadar yaşasın diye son ocak tüttüğü, son nefer ayakta kaldığı sürece mücadelemiz devam edecektir.  Ne Mutlu Türküm diyene.” 
     Gündem Maddelerinden Yeni yönetim kurulu (Yönetim, denetleme ve üst kurul asil ve yedek üyelerinin seçimi maddesine geçildi.
    Divan başkanlığına sunulan 7 asıl 7 yedek yönetim kurulu, 3 asıl 3 yedek denetim kurulu ile 3 asıl 3 yedekten oluşan üst kurul aday listesi okundu ve başka bir ilave ve listenin olup olmadığı soruldu. Başka bir önerinin olmaması üzerine genel kuruldan açık olaya yapılması hususunda görüş istenildi. Oy birliği ile açık oylama yapılmasına karar verildi. Sunulan liste oylamaya sunuldu, yapılan açık oylama neticesinde oy birliği ile kabul edildi. 
    Süleyman Doğan’ın yeniden başkan seçimden kongrede Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
    Prof. Dr. Ahmet Gündüz. Cafer Gürler, Doç. Dr. Mustafa Kan, Öğrt. Gör. Nejat Oymak, Dr. Metin Durandurdu, Dr. Oğuz Kocamış, Dr. Memiş Kumaşcı.
    Dr. Öğrt. Üyesi Enver, Türksoy, Ferit Okkay, Kadir Ekin Denetim Kurulu asıl üyesi olurlarken, Doç. Dr. Yusuf Erdoğdu, Veysel Turgut, Asım Eraslan da üst kurul delegesi oldular.  (HABER: BEYHAN BALLI)