Kırşehir’de bazı sorumsuz araç sahipleri yol ortasına araç park ederek, trafik aksamasına neden oluyor!..

SORUMSUZ ARAÇ SÜRÜCÜLER BİLDİĞİNİ YAPIYOR!

Şehrimizde araç sayısının artmasına paralel olarak her geçen gün artan otopark sorununa bir de sorumsuz araç sahiplerinin araçlarını rastgele yol ortasına bırakmaları ile trafik aksamasına neden oluyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikten sonra Kültür Merkezi yanında ve Jandarma Gazinosu arkasındaki boş alanları düzenleyerek otopark haline dönüştürerek, az da olsa otopark sorununu çözerken, sorumsuz araç sürücüleri aracını yolun artasına bırakıp, alışverişe gidiyor, onun arkasındaki araçların durması ve dolayısıyla trafik uzun süre aksamasına neden oluyor.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belediye otobüsleri için bırakılan duraklara araç park eden sürücüleri uyarıyor, ısrar edenleri cezalandırırken, hala bilinçsiz ve sorumsuz otomobil sahiplerinin otobüs duraklarına araç parkı yapmaları da dikkat çekiyor.
Otobüs duraklarına, ya da park yasağı olan yerlere araç parkı yapan sürücülere trafik ekipleri gerekli cezaları yazarken, bu konuda vatandaşların trafik kurallarına ve işaretlerine uymalarını istediler.
Ana caddelerin dışında, ara sokaklara, apartman girişlerinin önüne park eden sorumsuz araç sahipleri tepkilere neden olurken, vatandaşları da mağdur ediyor. Saatlerce yanlış park yüzünden araç çıkışlarını yapamayan vatandaşların zaman zaman tartışmalara, hatta kavgalara neden olduğu gözlemlenirken, trafik ekiplerini de zor durumda bırakıyor.
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi için gelen vatandaşlar, araçlarını rastgele park etmeleri de dikkat çekiyor. Zaman zaman sorumsuz kişilerin araçlarını rastgele yapmaları yüzünden araç çıkışını engellemeleri yüzünden trafik ekiplerince gerekli cezaları yazmalarına, araçlarını çekmelerine rağmen hala gelişigüzel araç park ettikleri gözlemleniyor.