Kırşehir’de hastalar, yaşlılar, çocuklar başta olmak üzere ve herkes veryansın ediyor!
SOKAK SATICILARI ÇILDIRTIYOR!..

Belediye yerli pazarı açtı, uyarıyor, ceza yazıyor, ama satıcılar seyyar olarak satışa devam ediyor

Nevşehir başta olmak üzere çevre il, ilçe ve köylerden traktörlerle Kırşehir’e gelen satıcılar Kırşehir’de her mevsim ürettikleri patates, soğan, kavun, karpuz gibi sebzeleri kamyonetlerine doldurup, bir de mikrofon yerleştirerek sabahtan akşama kadar mahallelerde, sokaklarda satmaları Kırşehir halkını adeta çileden çıkarıyor.
Patates, soğan, kavun satıcıları ile hurdacı ve overlokçuların gürültülü bir şekilde anonslar etmelerinden büyük ölçüde rahatsızlık duyduklarını dile getiren Kırşehirliler, “Yeter artık bıktık, usandık. Evimizde uyuyan bebekler, hastalar var. Bu gürültüler nedeniyle çocuklarımız ve hastalarımız uyuyamıyor. Bunların önüne kim geçecek? Kırşehir bu kadar mı sahipsiz? Bu ili yönetenler neden bunlara engel olmuyor? Bugünlerde Kırşehir’de ve civar il ve ilçelerde üretilen yerli sebze ve meyveler şehrin her tarafında satılıyor. Kimisi traktörle, kimisi bir köşede kimse bunlara itiraz etmiyor. Biz de bir şey demiyoruz. Ancak kamyonetine mikrofon takıp, sabahtan akşama kadar patates, soğan satanlar, hurdacı, overlokçu diye bağıranlardan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bu konuda yetkililer artık bir şeyler yapmalı. Kırşehir’i adeta açık Pazar haline getirenlerin çevreye verdiği gürültüyü, rahatsızlığa kim dur diyecek? Bu ilde herkes ürettiğini satmak isteyebilir. Ancak Belediye bunlar için eski Mucur durağında yer gösterdi, gidip orda satsınlar. Üstelik bunlara zabıta ekipleri ceza yazıyor, ama seyyarlar bundan vazgeçmeyerek bizleri rahatsız etmeye devam ediyor. Mahalle aralarında, cadde ve sokak başında tezgah grup ürün satılmasını demiyoruz. Elbette satılabilir. Ama araçlarına mikrofon takıp, sabahtan akşama kadar herkesi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur. Üstelik bunlar Kırşehir’de üretenler değil. Başka illerden geliyor, ürettiklerini satmak için insanları rahatsız edip, çekip gidiyorlar. Artık çekemiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun bir şeyler yapıp, bu sorunumuzu çözmelerini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Bu arada traktörlerde şehir içinde sabahtan akşama kadar sebze ve meyve satanların trafiği de aksatmaları dikkat çekiyor. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’nün de bu konuda gerekli denetimleri yapmaları istendi.
(HABER: BEYHAN BALLI)