Kırşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için Çiçekdağı yolu üzerinde 1 tonluk su tankı kurdu…

SOKAK HAYVANLARI İÇİN1 TONLUK SU TANKI DEVREDE

Kırşehir Belediyesi veteriner İşleri Müdürlüğü acil bakıma ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanları tedavi ediyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü kış mevsiminin başlamasıyla birlikte barınma ve yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlara destek olmak için seferber oldu. En son Çiçekdağı Yolu üzerindeki (İstanbul Et karşısı) sahipsiz sokak hayvanları için 1 Tonluk Su tankını devreye sokan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, mama desteği de vererek hayvanların açlıktan ölmesini önlüyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde, sokak hayvanları en iyi şekilde rehabilite edilirken kış ayının da başlamasıyla birlikte bakımları da yerine getiriliyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, belediyelerin sorumlulukları arasında çevre ve halk sağlığını da korumanın bulunduğunu dile getirerek, hayvan sevgisinin oluşturulması ve farkındalık yaratılması anlamında çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, zor koşularda hayatta kalmaya çalışan sokak hayvanlarının vatandaşlar tarafından sahiplenilmesinin de önemine değindi.

Başkan Ekicioğlu, “Şu an Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde acil müdahaleye ihtiyacı olan hayvanların ameliyatları gerçekleştiriliyor. Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması işlemleriyle birlikte kayıtsız hayvanların tedavileri de yapılıyor. Trafik, jandarma ve Polis tarafından merkezimize iletilen bilgiler ışığında sahipsiz, barınma be yiyecek ihtiyacı bulunan hayvanlara da gerekli yardımlar yapılıyor. Merkezimize bulunan hayvanların düzenli bakımları yapılırken aşılamaları da yerine getirilerek bulaşıcı hastalıkların önüne geçiliyor. 5199 sayılı Hayvanların Korumasına dair yönetmelik gereğince ekiplerimiz tarafından bu kapsamda toplanan sahipsiz sokak hayvanlarının gerekli bakım, muayenesi ve aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılmakta, sağlıklı olanlar tekrar doğal ortamına bırakılmakta ve sağlıksız olanların ise merkezimizde bakımları yapılmaktadır. Sokak hayvanları konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini bir kez daha buradan hatırlatmak isterim.” dedi. (HABER MERKEZİ)