KIRŞEHİR Meteoroloji İl Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı ilimiz ve çevresinde vatandaşlar ve yetkilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Ülkemizin soğuk havanın etkisine girmesiyle etkili olan kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağışla birlikte ilimiz Kırşehir de dün sabah güne yağışla başladı.
İlimiz Kırşehir’de dün yağmur şeklinde etkili olan yağışların kuvvetlenerek devam edeceğinin tahmin edildiğini bildirerek dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunan Kırşehir Meteoroloji İl Müdürlüğü, dün etkili olan karla karışık yağmur ve kar yağışının ardından bugün de aralıklı kar yağışlarının beklendiğini bildirdi.
Yarın çok bulutlu havanın hakim olacağı bildirilirken, rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının kar yağışıyla birlikte hissedilir derecede 8 ila 10 derece azalarak normalin altına düşeceğini bildiren Kırşehir Meteoroloji İl Müdürlüğü, beklenen rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara, soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmasını istedi.
İlimiz Kırşehir ve çevresinde etkili olacak yağışla birlikte kuvvetli sıcaklık düşüşlerinin oluşturacağı kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
BU ARADA Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.