KIRŞEHİR’DE bugün ve yarın sıcaklıklarda görülmesi beklenen yüksek dereceler, yerini soğuk havaya bırakacak.

Bugün 17-18, yarın ise 19 dereceye kadar yükselmesi beklenen sıcaklığın 7-8 derece düşeceği tahmin ediliyor.
Son cemrenin de toprağa düşmesiyle bahar havasının yaşandığı ilimizde, soğuk ve yağışlı havanın yarından itibaren etkili olacağı bildirildi.
Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Soğuk hava ilimizi terk ediyor. Özellikle Pazartesi ve Salı günü sıcaklığın ilimiz Kırşehir’de 17-18, Salı günü ise 19 dereceye kadar yükselmesini bekliyoruz. Kırşehir ve çevresinde yağış beklenmiyor. Özellikle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Parçalı, az bulutlu, yer yer açık, fakat sıcak bir hava bekliyoruz. Fakat Salı gününden itibaren tekrar soğuk bir hava geliyor. Sıcaklıklarda 7-8 derece düşüş bekliyoruz” dedi.

METEOROLOJİ Müdür copy
“YAĞIŞ AÇISINDAN SIKINTI YOK”
Kırşehir’de geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kilogram başına düşen yağış oranının iyi olduğunu ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Özellikle 2013 yılı Kırşehir’in son 40 yılın en kurak yılı idi. Mevsim normallerinden yaklaşık 130 kilogram altında bir yağış almıştı. 259 kilogram yağış olmuştu, fakat 2014 yılında mevsim normalleri civarında bir yağış aldı. Özellikle bu yıl kışın ülkenin batı ve doğu kesimlerindeki yoğun kar yağışları ilimizde karla karışık yağmur olarak yağdı. Şu an için Kırşehir’de yağış olarak herhangi bir sıkıntılı durum yok. Mevsim normalleri civarında bir yağış düştü. Bu yağışlarda önümüzdeki günlerde tekrar devam edecek” şeklinde konuştu.