Suriye’nin İdlib kentinde 33 Mehmetçiğimizin şehit edilmesinin ardından alınan kararla sınır kapılarının açılmasıyla Kırşehir’de barınan mülteciler de kiraladıkları minibüs ve otobüslerle yollara koyulmaya başladılar.
Türkiye’nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler gece saatlerinden itibaren sınır kapılarına ve kaçak geçiş noktalarına akın etti.
Yurdun büyük bir bölümünde barınan mülteciler gibi Kırşehir’de yaşayan mülteciler de Cuma akşamından itibaren şehrimizden ayrılmaya başladılar. Cuma akşamı Cumhuriyet Ortaokulu karşısında toplanan 100’dan fazla mülteci kiraladıkları minibüslerle Kırşehir’den ayrıldılar. Aynı şekilde ilimizdeki mültecilerin hafta sonları da Avrupa’ya geçmek üzere şehrimizden başka illere intikal ettikleri görüldü.
Ülkemizin bir çok kentindeki gibi Kırşehir’de yaşayan yüzlere mülteci Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmek için sınır kapılarına ve kıyılardaki kaçak geçiş yollarına akın etti. Yüzlerce göçmen Kapıkule Sınır Kapısı'na yürürken, Edirne’ni bir çok noktasında da yüzlerce göçmen toplanarak, sınırı geçmek için gruplar oluşturuyor.
Edirne’de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği yaşanıyor. Pazarkule Sınır Kapısı’na geçen mültecilere Yunanistan polisi tarafından geçişlere izin verilmediği gibi zaman zaman gaz bombası atması dikkat çekiyor.
Çeşitli yollarla sınır bölgesine gelen göçmenler bir an önce sınırı geçmek isterken, binlerce mülteci Yunanistan sınırındaki tel örgülerde bekleyişini sürdürüyor.
Ayrıca Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan’ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen mülteciler Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gittikleri ve buradan botlarla Yunanistan’a açıldıkları bildiriliyor. (HABER: BEYHAN BALLI)