Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İl Genel Meclis Başkanı Seyfi mesajında; şunları ifade etti:
“Çanakkale Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan Türk Milleti’nin gerektiğinde uğrunda büyük mücadeleler verebileceğini ve hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık örneklerinden biridir. Türk Milleti, birlik ve beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş göstermiş, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır. Gösterdiği kahramanlıkla “Çanakkale Geçilemez!” dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçısı olmuştur.
“Büyük bir iman, muazzam bir azim ve sarsılmaz bir kararlılıkla bizlere miras olan bu zaferi her yıl büyük bir gururla anıyoruz. Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir şekilde göstermiştir.
“Bu yıl, şanlı ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu kutsal topraklarda, dillere destan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutluyoruz.
“Çanakkale destanı, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve eşine az rastlanır tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl ki Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Çanakkale Zaferimizin 106. Yıldönümünde, bu vatanı tertemiz kanlarıyla bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.” (HABER MERKEZİ)