Kırşehir’in en yoğun yollarından biri olan Seyfe, Gümüşkümbet arası yol yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.
Kırşehir İlinin tarihi ve görsel güzelliği ile bilinen Seyfe kuş cenneti ve Gümüşkümbet arasında bulunan 3,5 km’lik yolun yapım çalışmaları Özel idare ekiplerince devam ediyor.
Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılı yatırım programı kapsamında bulunan Seyfe, Gümüşkümbet köyü arası başlatılan sıcak asfalt yapımı öncesi PMT serimi yapıldı. Zemin ve söküm çalışmalarından sonra ekiplerce yola PMT serimi yapıldı. Yapımı devam eden 3,5 km’lik yolun tamamı İl Özel İdare tarafından finanse edildi. Bu iş kapsamında 11.000 ton (pmt) pilentmiks temel malzeme, büz sanat yapı malzemesi, kazı ve dolgu işleri yolun güzergâhı en iyi seviyeye gelecek şekilde yapılarak, çalışmalar devam ediyor.
Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Genel Meclis Başkanı H.Ömer Seyfi,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz ve beraberindeki heyet önceki gün yol yapım çalışmaların yerinde inceledi.
Burada yol yapım ekibi ile bir süre görüşüp bilgiler alan heyet sıcak asfalt çalışmalarını da inceledi. Çalışmaların amacı ile ilgili bilgi veren Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, “Seyfe kuş cenneti, bölgemizde turizm açısından son derece önemli bir konuma sahiptir. Seyfe gölümüzde dünyanın en büyük flamingo toplulukları barınmaktadır, çevresinde ve içerisinde göl seyir terasları, seyir kulesi gözlem ve höyük noktalarının ile birçok yabancı kuş bilimcilerin ve çevrecilerin dikkatini çekmektedir.
Yol yapım çalışmalarının tamanlanması ile bu bölgenin çehresinin değişecek ve bölgeye olan ziyaret sayısının artacak
Yol medeniyettir, sorumluluk alanımızdaki tüm yollarımıza önem gösteriyoruz, vatandaşımızın taleplerine duyarsız kalmıyoruz. Daha önce mevcut zeminin söküm çalışmaları özel idare ekiplerimizce tamamlanmıştı. Şu anda da Seyfe köyünde asfalt çalışması öncesinde PMT serimi ve sıkıştırma işlemi yapılmaktadır. Çalışmalarımızı Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz ve ekipleri tarafından koordineli bir şekilde yapılıyor. Amacımız Seyfe kuş cennetinin daha çok tanıtılması için yolun en kısa sürede bitirip hemşehrilerimizin daha rahat,güvenilir ve konfurlu seyahat etmesini sağlamaktır.Yol yapım çalışmalarında büyük özveri gösteren ekiplerimize teşekkür ediyor, yapılacak olan yeni yolumuzun şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)