Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner dün Vali İbrahim Akın’ı makamında ziyaret ederek, uzun bir süredir çalıştığı ve Kırşehir’i her yönüyle anlatan “İnsanları ve Olaylarıyla Demokrasi Kalesi Kırşehir” ve “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” kitaplarını hediye etti.
Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü, kardeşi Salih Güner’le birlikte Vali İbrahim Akın’ı makamında ziyaret eden Şevket Güner, Vali İbrahim Akın’la bir süre sohbet etti ve daha önce 2003 yılında yayınladığı ve büyük ilgi gören “İnsanları ve Olaylarıyla Demokrasi Kalesi Kırşehir” ile ikinci kitabı “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir”i imzalayarak Vali Akın’a hediye etti.
Ziyarette kitabıyla ilgili bilgiler veren gazeteci Şevket Güner, “Kırşehir’i her yönüyle anlatmaya çalıştığım son kitabımı sizlere hediye etmekten mutluluk duyuyorum. Sizin Kırşehir’de yaptığı çalışmaları da takdirle karşılıyorum. Bu kitabımdan sizlerin de yararlanacağınızı düşünüyorum. Kırşehir’in tarihini, kültürü, siyasi geçmişini, Kırşehir’e iz bırakmış unutulmaz kişileri ve değerleri bu kitabımda bulacaksınız” dedi.
2003 yılında yayınlanan “İnsanları ve Olaylarıyla Demokrasi Kalesi Kırşehir” ve 2019 yılında yayınlanan “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” kitabını inceleyerek Şevket Güner’den bilgiler alan Vali İbrahim Akın ise, Kırşehir kültürüne önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, Şevket Güner’i emek ve çabalarından dolayı tebrik etti.
Vali Akın, “Hepimiz faniyiz. Ama insanların geride bıraktığı eserler hep kalıcıdır. Sizin yayınladığınız bu eserler de gelecek nesillere ve bizlere ışık verecektir” dedi.
Şevket Güner, daha sonra kitabında ön söz yazan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir’i de ziyaret ederek, Kırşehir’i her yönüyle anlatan “İnsanları ve Olaylarıyla Demokrasi Kalesi Kırşehir” ve “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” kitaplarını imzalayarak hediye etti.
Osman Demir de Şevket Güner’i Kırşehir kültürüne kattığı iki eserinden dolayı tebrik etti ve hayırlı olması dileğinde bulundu.
İstanbul’da Akıerleri Yayıncılık tarafından hazırlanan ve Ofis Matbaa Yayıncılık Limited Şirketi’nce basılan “Gazeteci Şevket Güner’le Kırşehir” kitabı 222 sayfadan oluşuyor. (HABER: BEYHAN BALLI)