25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın kabri ikinci düzenlenen festival çerçevesinde şehrimize gelenlerin adeta akınına uğradı.
Yaklaşık 6 yıl önce aramızdan ayrılan Neşet Ertaş Bağbaşı’nda bulunan mezarına dışarıdan gelen misafirlerle dolup taştı. Yurdun dört bir yanından gelen sevenleri, Neşet Ertaş’ın mezarı başında dualar okuyarak unutmadıklarını bir kez daha gösterdiler.
Ziyaretçiler arasında en çok yurtdışından gelen gurbetçiler olurken, il dışından Kırşehir’e gelen misafirler de Neşet Ertaş’ın kabrini ziyaret etmeden Kırşehir’den ayrılmıyor.
Kırşehir ve başka illerden gelenler Bağbaşı Mezarlığı’na giderek Neşet Ertaş’ı mezarını ziyaret ettiler. Ziyaretçiler Ertaş’ın mezarını ziyaret ederken “Büyük saz ve söz ustası, Kırşehir’in yetiştirdiği değerli insan Neşet Ertaş’ın yeri kolay kolay doldurulmayacak. İnsanlığıyla, mütevaziliği ile, sesiyle, yorumuyla böyle bir insanın dünyaya bir daha gelemeyeceğini düşünüyoruz. Günümüzdeki bazı sanatçılar onun türküleriyle, bozlaklarıyla meşhur olup, ona ihanet edebiliyorlar. Biz Neşet Ertaş’ı hiçbir zaman unutmayacağız. Bu
nedenle memleketimiz Kırşehir’e gelince onu mezarında ziyaret ettik. Neşet Usta’ya, hemen yanındaki babası Muharrem Ertaş’a ve Çekiç Ali’ye dualarımızı okuduk. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun” dediler.
Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret eden misafirler daha sonra Cacabey Meydanı’nda düzenlenen Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali’ne katıldılar. (HABER: SALİH GÜNER)