10 Temmuz 1994 tarihinde 71 yaşında hayata gözlerini yuman Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası, “Memleket Hasreti” Destanının yazarı değerli hemşehrimiz Şemsi Yastıman’ın Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki naaşı doğup, büyüdüğü memleketi Kırşehir’e getirilmesi kararlaştırılırken, oğlu Sinan Yastıman şehrimize gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
Şemsi Yastıman’ın oğlu Sinan Yastıman, İstanbul Ahilik Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Süleyman Demir ile birlikte Kırşehir’e geldi. Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’le birlikte Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile görüştükten sonra Şemsi Yastıman’ın “Memleket Hasreti” Destanı’nda ifade ettiği “Hacıbektaş, Ahi Evran sultanı / Aşık Paşa, Kaya Şeyhi cananı / İmarette neslim Şeyh Süleymanı / Uğrayıp hal, hatır sormak istiyom” vasiyetini yerine getirmek için şehrimiz İmaret Mezarlığı’nda incelemelerde bulundular.
İmaret Mezarlığı’nda belirledikleri yere Şemsi Yastıman’ın naaşının konulması için karar alan Yastıman ailesinin temsilcisi Sinan Yastıman, daha sonra Ahi Evran-ı Veli Türbesi’ni ziyaret ederek dua okudu, Ahi Evran Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i de ziyaret eden Sinan Yastıman, daha sonra babası Şemsi Yastıman’ın arkadaşı Çekiç Ali’nin oğlu Aydın Çekiç’i Bağbaşı Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. 
Vali İbrahim Akın’ı ziyaret edip, Şemsi Yastıman’ın kitabından hediye eden Sinan Yastıman, İstanbul Ahilik Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Süleyman Demir, ardından Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz’ı da makamında ziyaret edip; geceyi Terme’de Oteli’nde geçirip, şifalı kaplıca suyuna girdiler. 
Sinan Yastıman ve Süleyman Demir eski ilçemiz Hacıbektaş’a giderek Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin Türbesi’ni de ziyaret ettikten sonra Kırşehir’den ayrıldılar. (HABER: SALİH GÜNER)