Kırşehirli Saz ve Söz Sanatçısı Şemsi Yastıman'ın Çanakkale Lapseki'de metfun bulunan naaşı Kırşehir'e nakledilerek Cuma günü İmaret Mezarlığı’na defnedilecek.
10 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini yuman 71 yaşındaki ünlü saz ve söz sanatçısı Şemsi Yasdıman o dönem Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde defnedilmişti.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İstanbul Ahilik Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Süleyman Demir ve gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’in Yasdıman’ın ailesi ile yaptıkları girişim ve çabalar sonucu 27 yıl önce kaybettiğimiz Şemsi Yastıman’ın naaşı Lapseki Kaymakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı’nın oluru ile Lapseki’den getirilerek 9 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da Kırşehir'de bulunan İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedilecek. 
Aynı gün saat 12.30’da Ahi Evran Camii’nde tüm Ahiliğe hizmet edenlere ve Şemsi Yasdıman'a Anma programı düzenlenecek. Cuma Namazı’ndan sonra Ahi Evran Camii’nde Ahi Pilavı ve Ahi Helvası ikramında bulunulacak. Saat 14.00’te açılış ve konuşmalara geçilecek. Burada Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Süleyman Demir ile Şemsi Yasdıman’ın oğlu Sinan Yasdıman birer konuşma yapacaklar. 
Saat 14.30’da da Prof. Dr. Ahmet Kala “Ahilik ve Kümelenme” konusunda; saat 15.00’te de Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal “Şecerenâmeler, Fütüvvetnameler ve Türk Ahiliği” konusunda birer konuşma yapacaklar. Program saat 15.30’da Şed Kuşatma Tiyatro Gösterisi ve Ahilik Türküleri ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)