Cumartesi günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi Kırşehir’de vatandaşlar kurban etini yufkayla yemek için yufkacılara akın edince şehrimizde faaliyet gösteren yufkacılar günlerdir yoğun mesai yapıyor.

Geçen yıllarda günlerce öncesinden halktan tatlı siparişi alarak mesaiyle başlayan şehrimizdeki tatlıcılar, şeker, un ve yağ fiyatların büyük orandaki artışıyla birlikte satışların büyük ölçüde düştüğünü belirterek sıkıntı içinde olduklarını ifade ettiler.

Kırşehir’de cevizli baklavanın kilosunun 90 liradan başladığını ve 200 liraya kadar tatlı bulunduğunu belirten tatlıcılar, “Herkes biliyor bu yıl tatlının ana maddeleri olan şeker, yağı ve un fiyatları ikiye, hatta üçe katlandı. Buna bir de asgari ücretteki artış, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarını eklerseniz maliyetlerin neden bu kadar arttığını herkes görecektir. Zaten bu zamlar nedeniyle aylardır satışlarımızda ciddi düşüşler oldu. Bu bayramda halkımız kurban alacağı için tatlı şimdi düşünmüyor” diye konuştular.

Türk kültürünün en güzel örneği olan yufka ekmek, vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve Kurban Bayramlarının olmazsa olmazı.

Geçen yıl 2 liradan satışa sunulan yufka bugün Kırşehir’de 3 lira 50 kuruştan satılıyor. Fiyatı artsa da vatandaşlar somun ekmek yerine yufka ekmek almayı tercih ediyor. Bu nedenle bayram öncesi yufka ekmeğe talep artması yufkacıları mesai yapmaya zorladı.

Kırşehir’in çeşitli semtlerinde faaliyet gösteren yufkacılar, yufka ekmeklerin genelde özel günlerde yapıldığını ve bayramlarda tüketiminin fazla olduğuna dikkat çektiler. Bu nedenle şehrimizdeki yufka üretimi yapan işyerleri gece-gündüz çalışmaya başladılar.

Zahmetli ve yorucu olduğu için Kırşehir’de eskisi gibi herkesin yufka ekmeği yapmadığını, bu nedenle halkın a talebi arttırdığını belirten yufkacılar “Kurban Bayramlarının olmazsa olmazı olan yufka ekmek üretimimizi halkımızdan gelen yoğun talep nedeniyle arttırmak zorunda kaldık. Yaz tatillerini geçirmek üzere Kırşehir’e gelen gurbetçilerimiz bizlere mantı ve erişte kestirip oraya götürdüler. Hatta yufka yaptırıp yurt dışına ve başka şehirlere götüren hemşehrilerimiz de oluyor. Bu nedenle bir yandan mantı ve erişte kesiyoruz, bir yandan da yufka ekmeği üretiyoruz. Halkımızdan gelen talepler dolayısıyla bugünlerde gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştular. (HABER: NECLA BAĞCI)