Şehitler Günü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törene Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, şehit ve gazi dernekleri başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Tören sırasında Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali İbrahim Akın, Şeref Defterine yazdığı yazıda, “Aziz Şehitlerimiz, sizler hür ve bağımsız yaşamak uğruna yurdumuzun her karış toprağını kanlarıyla sulayarak adınızı tarihe altın harflerle yazdıran emsalsiz kahramanlarsınız. Vatan sevgisinin ve iman gücünün timsali olan sizler, devletimizin bekası ve milletimizin aydınlık geleceği için canınızı hiç düşünmeden feda ederek aziz vatanımızı, şanlı bayrağımızı ve mukaddes değerlerimizi bizlere emanet bıraktınız. Milletimiz de aynı inanç ve kararlılıkla, bu toprakların ilelebet vatan kalması için ülkemizi tüm varlığıyla korumaya devam edecek, bizi millet yapan değerleri canlı tutarak ülkemizin dünya devletleri arasında hak ettiği seviyeye ulaşması için mücadelesini sürdürecektir. Bu duygularla, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz Şad Olsun!” ifadelerine yer verdi.

Buradaki tören, şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile Şehitlik’teki tören tamamlandı.

Daha sonra, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen Anma Programına geçildi. Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmanın ardından şiirler okunarak ‘Şühedanın İzinde’ konulu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Buradaki program 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Şehitler Günü programı kapsamında Vali İbrahim Akın ve il protokolü Cacabey Meydanında “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” isimli resim ve fotoğraf sergisinin açılışını yaparak sergilenen eserleri incelediler.

Şehitler Günü programı, Cuma namazı öncesinde Hoca Ahmet Yesevi Camiinde şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulması ile devam etti. (HABER MERKEZİ)