Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda…

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETİLE ANIYORUZ…

Yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümünü kutluyoruz ve şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz.
Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de koronavirüs salgını nedeniyle kısaltılarak kutlanacak.
Kırşehir’deki Şehitler Günü törenleri yarın saat 11.00’de Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne çelenk sunumu ile başlayacak. Valilik, Belediye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Kırşehir Şubesi, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı’nın çelenk koymalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak. 
Ardından saat 12.00’da Cacabey Meydanı’nda Vali İbrahim Akın tarafından “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” konulu fotoğraf ve resim sergisinin açılışı yapılacak. 
Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde öğle namazı öncesi şehitlerimiz için Mevlid okutulacak. Öğleden sonra saat 15.00 ve 15.30’da Vali İbrahim Akın ile diğer il yöneticilerimiz iki şehit ailesini ziyaret edecekler. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi  Özden Arıkan youtube ve zoom üzerinden “Askerin Gözünden Çanakkale” konulu çevrimiçi bir konferans verecek. 
Akşam saat 18.00’de de Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı gerçekleştirilecek. Program Oratorya ve Tiyatro gösterisi ile sona erecek.
Kırşehir “18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale Savaşı'nda 448 evladını şehit veren, ardından yapılan Kurtuluş Savaşı'nda da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer alarak ülkenin bağımsızlığını kazanmasına büyük katkı vermişti.  (HABER: BEYHAN BALLI)