SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:

 “Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi “Çanakkale geçilmez” dedirten tarihi zaferin 108. yıl dönümü… Bir ulusun tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk askerinin kanıyla, canıyla düşmana geçit vermediği kutlu zafer.

Böyle önemli bir zaferin 108. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, mesajında şunları ifade etti:

“Milletlerin tarihlerine yön veren önemli hadiseler vardır. Bizim tarihimizde bu önemli hadiselerden çok sayıda örnek vardır. Ancak bunlardan bazıları sadece Türk tarihinde değil, Dünya tarihi üzerinde de etkili olmuştur. Bunlardan biri de 18 Mart Çanakkale Zaferidir.

“Bilindiği üzere, Osmanlı Devleti'nin Almanya yanında yer aldığı Birinci Dünya Savaşına girmesi, zaten yüzyıllardır Batılı devletlerin iştahını kabartan Osmanlı Devleti topraklarını paylaşıp sömürge haline getirme arzularını gerçekleştirmek için bir fırsat doğurmuştu. Açgözlü sırtlanlar gibi dört bir yandan Osmanlı topraklarına saldıran emperyalist devletler, yedi cephede karşımıza çıkmışlardı. Mehmetçik daha adını bile bilmediği Galiçya'da, Yemen Çöllerinde, Mısır, Irak, Filistin ve Kafkasya'da ya çöllerde yanarak ya da dağlarda donarak şehadete ermiş, kanlarını sebil etmişti. Bu cephelerden biri de Çanakkale üzerindeydi. İstanbul'u ele geçirip Osmanlı Devletini savaş dışı bırakmak ve topraklarını yağmalamak için Çanakkale Boğazı'na vahşice saldırmışlardı. 18 Mart 1918 sabahı o zamana kadar görülmemiş güçlü bir donanmayla Çanakkale Boğazını geçmek için saldırmışlar, ama ummadıkları bir direnişle karşılaşmışlardı. Türk askeri büyük bir kahramanlık örneği göstererek tarihlere geçen yeni bir destan yazmıştı. Batırılamaz dedikleri muazzam zırhlılarından birkaçı denizin dibini boylamış, birçoğu ağır yaralı olarak kaçmak zorunda kalmıştı.

İşte bu büyük fedakârlık ve kahramanlık örneği dünyaya bir şeyi öğretti:

“Çanakkale geçilemez!.." Mehmetçiğin bu büyük zaferi milli tarihimizin sayfalarına altın bir destan olarak geçerken, bir kahraman kumandanı da dünyaya tanıttı: Yarbay Mustafa Kemal...

“Doğru yönetildiği takdirde Türk askerinin neler yapabileceğini iyi bilen bu kumandan, daha sonra büyük başarılara imza atmaya devam etti. Dünya'daki mazlum milletlere örnek olan bir İstiklâl mücadelesinden zaferle çıkıp Türkiye Cumhuriyetinin de kurucusu olmuştur.

“Değerli hemşerilerim, nasıl bir ulu ağaç kökleri olmadan ayakta kalamazsa, milletler de mazilerinden güç almazlarsa varlıklarını devam ettiremezler. Milletleri güçlü ve ebedi kılan hasletlerden biri de millî ülküler etrafında birlik, beraberlik içinde kenetlenmektir. Bizim binyıllara dayanan bu birlikteliğimizin sonsuza kadar devam etmesi en büyük dileğimizdir.

“Bu vesileyle, İYİ PARTİ olarak, sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamak için, "ezan dinmesin, bayrak inmesin" diyerek vatanları uğrunda en büyük fedakârlıkta bulunan tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun diyoruz. Yüce Mevlâ'dan bu millete tekrar acılı günler yaşatmaması en büyük dileğimizdir.” (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)