Kırşehir Şehit Aileleri Derneği bir projeyi daha hayata geçiriyor

Şehitlerimiz” Şehitler Ağacı” ile yaşatılacak

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği , ''Vatan İçin Kalesinden Uçanlar'' projesi kapsamında Cuıma günü Kent Park’ta “Şehitler Ağacı” açılışı gerçekleştirilecek.
Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçarslan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:
“Kırşehir Şehit Aileleri Derneği olarak İçişler Bakanlığı ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklemiş olduğu "VATAN KALESİNDEN CENNETE UÇANLAR" Projesi kapsamında Cuıma günü  Saat 15:30’da Kent Parkta Şehitler Ağacımızın açılışını gerçekleştireceğiz.
Bizler dernek olarak şehitlerimizin unutulmaması ve devamlı hatırlatılmadı adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılışını yapacağımız “Şehitler Ağacı”nda Kırşehirli şehitlerimizin künyesini asarak isimlerinin yaşatacağız.
Şehitler ağacı daha önceki yıllarda Kızılcahamam da yapılmış ve bizimde çok hoşumuza gitti. Kızılcahamam’da şehitler ağacını yapan heykeltıraş Derviş Özer hocamızla görüşerek yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunduk. Daha sonra kuru bir ağaç aramaya başladık. Bu zamana kadar 10’a yakın ağaç bulduk ve bu ağaçlar arasında eleme yaparak 3’e indirdik. Tabi ki bu ağaçlardan amacımız doğrultusunda ağaçlarını vermeyen ağaç sahipleri de oldu. Bu olaydan sonra Çukurçayır Mahallesi’ndeki ağaca yönlendik ve sahibi Tahir Altın ile iletişime geçerek projemizden bahsettik. Sağ olsun şehitlerimiz için kullanacaksanız başım gözüm üstüne dedi. Belediye başkanımız ile irtibata geçerek ağacın sökülmesi, getirilmesi ve dikilmesi konusunda yardım istedik. Sağ olsunlar bizleri kırmayarak ağacımızın Kent Park’a dikimini sağladık. Dikimi sırasında saksının içine yaklaşık 1 ton beton dökerek yıkılmaması ve devrilmemesi konusunda önlemimizi aldık. Ağacın uzun ömürlü olabilmesi için bir kaç kez ilaçlayarak vernikledik. Bu konuda bize her konuda destek olan Sayın Valimiz İbrahim Akın ve Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu teşekkür ederiz.
Açılışımıza bütün Kırşehirli hemşehrilerimizi bekleriz.” (HABER: BEYHAN BALLI)