12922332_10208687453251554_1710162134_o copy

KIRŞEHİR’DE Orman Haftası dolayısıyla Kındam Ağaçlandırma Sahası’nda Şehitler Ormanı’na fidan dikildi.
Orman varlığı 440 bin dekar alana ulaşan Kırşehir’de Şehitler Ormanı’nda bin adet sedir ve karaçam fidanı toprakla buluşturuldu.
Kırşehir Valiliği tarafından “Ülkemize ve Geleceğimize Yeşil Bir Kırşehir Kazandırmak” amacıyla düzenlenen ağaçlandırma şöleni dün saat 10.00’da başladı.
Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, Orman İşletme Müdür Vekili İlkay Günay, Ankara Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Acar, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ve şehit aileleri başta olmak üzere daire müdürlerinin katılımıyla 5 bin hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

12970437_10208687452171527_1269689130_o copy
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Ankara Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Acar, “Son 15 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli olarak hem ağaçlandırma, hem erozyon kontrolü ve eylem planlarımız ile ülkemizin dört bir yanını nakış nakış işlemeye, yeşillendirmeye ve bitkilendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda son 14 yılda Kırşehir ilimizin orman varlığını iki katına çıkartarak 440 bin dekar alana ulaşmış bulunmaktayız. Bugün burada yaklaşık bin adet karaçam ve sedir fidanını toprakla buluşturacağız. İnşallah çalışmalarımız bundan sonra da Kırşehir’i daha yeşil hale getirebilmek için çalışmamız devam edecek” şeklinde konuştu.
Kındam Mevkii’nde oluşturulacak ormanlık alanın adının “Vali Necati Şentürk” olması teklifine karşılık, baki kalacak şekilde daha uygun olacağı düşüncesiyle “Şehitler Ormanı” olması yönündeki kararını açıklayarak konuşmasına başlayan Vali Necati Şentürk, “Şehitler şefaat vesilesidir. Orman da bir rahmet vesilesidir. Ormansız olan bir bölge çorak topraktan ibarettir. Biz bir karış toprağımızı çok kutsal, çok aziz sayarız, ama orman ile toprak çok daha farklıdır. Dünyada bir küreselleşmenin olduğu biliniyor. Türkiye’de maalesef etkileniyor. Bir çölleşme özellikle dünyanın bazı bölgelerini bekliyor. Türkiye’deki çölleşmenin en etkin ve en kestirme yolu da ağaçlandırmadır. Çok şükür ki Türkiye’de Avrupa’da ağaçlandırma itibariyle orman varlığını artıran ülkelerin başındadır. Avrupa’nın orman varlığına göre belki çok az, yüzde 17 civarında topraklarımız orman. Kırşehir ise yüzde 7 oranında ormana sahip. Bununla yetinmek mümkün değil. Mutlaka Kırşehir’i, yeşil Kırşehir yapalım inşallah. Yaşanabilir bir kent olsun. Ormanlar bir ülkenin akciğerleri gibidir. Havasını temizler, insanlara hayat verir. İnsanların sağlıklı yaşamasına, genç ve zinde olmasına vesile olur. Memleketimize bolluk, bereket ve rahmet getirsin” dedi.
Koruyamadığınız hiçbir yere ağaç dikmeyin hatırlatmasında bulunan Vali Necati Şentürk, 2016 yılında Kırşehir’de kaymakamlık tarafından bu ay içerisinde yaklaşık 200 bin fidan dikiminin gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyerek, tüm kurumlara ağaç dikimi konusunda talimat verdi.

12941147_10208687452811543_1379814882_o copy
Şehitlerimiz adına fidanların toprakla buluşturulduğu törende 2007 yılında Tunceli'de PKK'lılar tarafından pusuya düşürülerek kalleşçe vurulan Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek'in ailesi de Vali Necati Şentürk ile birlikte oğulları adına fidan dikimini gerçekleştirdi.