15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kırşehir Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna yemek verildi.

Yemekten sonra yapılan duanın ardından konuşan Vali H. Mete Buhara, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bu akşam siz değerli şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir aradayız. Rabbim ülkemize ve memleketimize bir daha 15 Temmuz gibi kötü anları bir kez daha yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu topraklar kolay vatan olmadı, vatanımızın her toprağında şehitlerimizin kanı var. Şehitlerimiz sayesinde huzur içerisinde yaşamaktayız. Şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Böyle programlarda da 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi olayları unutmamak, tekrarına müsaade etmemek adına bir araya geliyoruz. Darbe gecesinde halkı meydanlara davet ederek darbeye dur diyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm 15 Temmuz kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyorum. Bu duygularla, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Kırşehir'e çamur yağdı Kırşehir'e çamur yağdı

Yemek programı, Vali Buhara’nın şehit yakınları ve gazilerimizle ilgilenerek sohbet etmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)