AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Engelli vatandaşlara, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda büyük başarılar elde ettiğini, azim ve kararlılıklarıyla herkese güç ve ilham verdiğini belirten Seher Ünsal, Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.
Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur.
“Engelli kardeşlerimiz, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda büyük başarılar elde etmekte, azim ve kararlılıklarıyla bizlere güç ve ilham vermektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak; toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında önemli adımlar attık.
“Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bu kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü için son 19 yılda önemli adımlar attık. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşenler ile, hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)