Seher Başkan, gazetecilerin bayramını kutladı

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıktığını belirten Başkan Seher Ünsal, mesajında tüm basın mensuplarının bayramını kutları ve şunları ifade etti:

“Bu süreçte, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan basın toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Son 20 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Dolayısıyla yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde basın mensuplarının da büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)