Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen Boztepe ilçemizde yağlık ayçiçeği hasadına katıldı. Önce tarlada hasat yapan üreticimizi ziyaret eden İl Müdürü Duran Seçen hasat hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçede bulunan ayçiçeği alım noktasında üreticiler ile bir araya gelen Duran Seçen, üreticilerle bu seneki üretim hakkında görüş alışverişinde bulunup hayırlı bereketli bir hasat sezonu geçirmelerini diledi.
    Öte yandan; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı arpa ve buğday üreticilerinin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) yaptıkları satışlarına destekleme primi ödenmesi uygulamasında başvuru süresi 15 ilde 94 ilçe için uzatıldı. Ülkemizde, İç Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi dışında buğday ve arpa hasadı tamamlandı. Buğday ve arpa üretimini teşvik amacıyla bu yıl ilk defa TMO alım primi desteği uygulaması, 21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe girmişti. "Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteğine İlişkin Karar" kapsamında, 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya buğday ve arpa satan üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemesi, 2022 buğday/arpa ekim dönemi öncesinde yapılıyor. Bu yıl bazı bölgelerde iklimsel faktörlerden kaynaklı buğday ve arpa hasadında gecikme yaşanıyor.
    Üreticilerin mağdur edilmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Primi Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Henüz ürününü hasat edemeyen üreticilerin de TMO alım prim desteğinden faydalanabilmeleri amacıyla TMO'ya son ürün teslim etme tarihi 15 il sınırları içindeki 94 ilçe için uzatıldı. Bu ilçeler şunlar: Ağrı: Diyadin, Doğubeyazıt, Eleşkirt, Hamur, Merkez, Patnos, Taşlıçay, Tutak. Ardahan: Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Merkez, Posof. Bayburt: Aydıntepe, Demirözü, Merkez. Bitlis: Ahlat. Bolu: Dörtdivan, Gerede. Çankırı: Atkaracalar. Erzincan: Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Merkez, Otlukbeli, Refahiye, Tercan, Üzümlü.  Erzurum: Aşkale, Aziziye (Ilıca), Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye.  Gümüşhane: Köse, Şiran. Kars: Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Merkez, Sarıkamış, Selim, Susuz. Kayseri: Bünyan, Pınarbaşı, Talas, Tomarza. Muş: Bulanık, Malazgirt. Sivas: Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Merkez,  Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Zara. Yozgat: Akdağmadeni.  Van: Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray, Tuşba.  Ayrıca TMO'nun lisanslı depolar üzerinden yaptığı alımlarda, 1 Eylül'e kadar TMO'ya satış onayını veren ancak takas işlemlerinden kaynaklanan nedenlerle alım satım belgesi düzenlenmeyen üreticiler için 30 Eylül'e kadar düzenlenen ve TMO tarafından uygun görülen ELÜS alım satım belgeleri dikkate alınacak. Böylece bu üreticiler destekten faydalandırılacak. (HABER MERKEZİ)