Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Reisi Süleyman Doğan:

“SAKARYA MEYDAN MUHABERESİ’NİN
100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Reisi Süleyman Doğan Sakarya Meydan Muhaberesi’nin 100. Yıl dönümü Dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Sakarya Meydan Muhaberesi’nin öneline dikkat çeken Süleyman Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"23 Ağustos-12 Eylül 1921 tarihleri arasında elimizde kalan son vatan parçasını 22 gün 22 gece boyunca ölümüne savunduğumuz Sakarya Meydan Muharebesi, sadece Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri değildir. Emperyalist Haçlı zihniyeti karşısında 13 Eylül 1683'te Viyana'da başlayan kesintisiz geri çekilmenin, 238 yıl sonra kesin olarak durdurulması anlamına gelir.
“Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Hattı müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, milletin kanı ile sulanmadıkça, terk olunamaz’ demiş ve bu dünya savaş tarihinde bir slogan haline gelmiştir.
Mustafa Kemal Paşa’ya TBMM tarafından, bu savaş sırasında ‘Gazilik’ unvanı ve savaş sonrasında ‘Mareşal’ rütbesi verilmiştir. 
“Bugün bu vatanda başı dik dolaşıyor, güven ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu vesileyle Türk Ocakları Kırşehir Şubesi olarak; bu aziz vatan için kanlarını döken tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; ruhları şad olsun diyoruz. Onlardan emanet aldığımız bu vatan için gerektiğinde her türlü görevi seve seve üstlenecek bilinç ve kararlılıkta olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz." (HABER MERKEZİ)