Bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Âşık Paşa Şiir Şöleni kapsamında ülkemizin dört bir yanından ilimize gelen şairler Valimiz Sayın İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Kırşehir Kent Konseyi ile Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği (KIYŞAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen 7. Uluslararası Âşık Paşa Şiir Şölenine katılmak üzere ilimize gelen şairleri kabulünde konuşan Vali İbrahim Akın, komşu ülkelerden ve diğer şehirlerimizden gelen misafirleri şairler ve ozanlar diyarı Kırşehir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Kültür ve medeniyet kenti Kırşehir’de Âşık Paşa Şiir Şöleninin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali İbrahim Akın, “Duygularıyla hitap eden şairler, şiir yazıp okumanın yanı sıra kültür elçiliği görevi de yaparlar. Şiir şöleninin de ilimizi, Aşıkpaşa’yı ve diğer değerlerimizi tanıtmaya önemli katkılar sunacaktır. Bu duygularla, şiir şöleninin faydalı geçeceğine inanıyorum.”
KIYŞAD Başkanı Veysel Turgut da konuşmasında, kendisi ve bütün şairler adına, Sayın Valimize kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Ziyaret, Vali Akın’a ve şairler arasında gerçekleşen sohbet ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)