Resmi belgede sahtecilik yapan ve çeşitli illerde dolandırıcılıktan aranan cezaevi hükümlüsü Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yakın takibi sonucu yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, resme belgede sahtecilik yaptığı belirlenen 65 yaşındaki Ali T. Sivas’ta dolandırıcılık olayına karıştıktan sonra kaçarak Kırşehir’e geldi. Kırşehir’de bir kişiden yem aldı ve nakliyesini yapmaya hazırlanırken, Kılıçözü Sanayi Sitesi'nde gözaltına alındı. Şahsın üst aramasında sahte olduğu belirlenen 140 adet sahte 100 Avro 50 adet 200 Avro ve 2 adet te 500 Avro ile 72 adet 100 dolar ele geçirildi.
Bolu'daki yarı açık bir cezaevinden firar ettiği anlaşılan Ali T.’nin 5’i dolandırıcılık, 3’ü sahtekarlık olmak üzere 15 çeşitli suça karıştığı ve Aksaray, Manisa, İzmir ve Sivas illerinden arandığı, 10 yıl 400 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve 23 bin 600 liralık kesinleşmiş para cezasının bulunduğu öğrenildi.
Şahıs hakkında düzenlenen evrakla birlikte sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. (HABER: BEYHAN BALLI)