Bakkaldan manava kadar herkes çarşıda, pazarda, sokakta kıyma çekti!

SAĞLIKSIZ ORTAMLARDA KIYMA ÇEKTİLER! 

Kırşehir Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü tepki gösterdi:
“Halkın sağlığı ile oynayanlara yine müdahale edilmedi”

Kırşehir’de 4 gün süren Kurban Bayramı’nda şehrimizin adeta çarşısı, pazarı, sokağı seyyarların kıyma çektiği mekânlar haline geldi. 
Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar kurban kesmeye bile çekinip, çeşitli hayır kurumlarına bağış yaparken, Kırşehir’de her kurban bayramında olduğu gibi rastgele insanlar işyerleri önüne kıyma çekme makinesi koyarak vatandaşların getirdiği etleri kıyma haline getirdiler. 
Kırşehir Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, kasapların dışında işin ehli olmayan rastgele kişilerin çarşıda, sokakta, mahallede, bakkalda, manavda kıyma çekme makineleri yerleştirip vatandaşların kurban etlerini kıymaya dönüştürdüklerini, bu duruma Kırşehir’de hiçbir yetkilinin müdahale etmediğini ifade etti.
Çekilen kıymaların hijyenik ve sağlıklı olmadığına inandığını söyleyen Hasan Ünlü, gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Kırşehir’de ne yazık ki son yıllarda Kurban Bayramında bazı kişiler bir kıyma çekme makinesi alarak sokakta bu işi rahatlıkla yapabiliyor. Hatta bakkal, manav sokakta çadır kurup kıyma çekebiliyor. Herkes seyyar olarak kıyma çekip insanların sağlığıyla oynayabiliyor. Çünkü yılda birkaç gün çalıştırılan ve depoya kaldırılan kıyma çekme makineleri kirli, paslı ve hijyenik olmadığı için insanların sağlığını tehdit ediyor. Vatandaş 2 liraya kıyma çektirip ucuzluğuna yanılırken daha sonra karşılaşacağı sağlık sorunlarını düşünmüyor. Biz kasap esnafı olarak bayram öncesi Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ile Belediye’yi bu konuda uyararak, kasapların dışında rastgele kişilerin kıyma çekmemesi konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Maalesef Kırşehir’i yönetenler, görevli olan kişi ve kuruluşlar bu görevlerini yerine getirmeyerek hem halkın sağlığıyla oynamışlar, hem de haksız rekabete uğrayarak devletine vergi ödeyen, SGK ve Bağ-Kur primi ödeyen dükkan kirası ödeyen esnafımızı mağdur etmişlerdir.” (HABER: BEYHAN BALLI)