Tüm dünyayı, ülkemizi ve Kırşehirimizi etkisi altına alan ve yaşamımızı derinden etkileyen koronavirüsün gölgesinde kayıp bir yıl olarak geride kalan zor ve sıkıntılı geçen 2020 yılını yarın uğurluyoruz. 
Büyük umutlarla girdiğimiz ancak Ocak ayında Çin’de görülen ve Mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan koronavirüs nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık. Günlerce maskesiz sokağa çıkamadık. Salgın hastalıktan korunmak için günlerce sokağa çıkma yasakları uygulandı ve halen de uygulanmaya devam ediyor.
Zor ve sıkıntılı geçen 2020 yılında hükümet pek çok yatırımı ertelemek zorunda kaldı.  Bu çerçevede Kırşehir ne yazık ki elle tutulur, gözle görülür bir ilerleme kaydetmediği ve “kayıp yıl” olarak bir yılı daha boş geçirdi.
Her geçen yılın bir önceki yılı arattığı Kırşehir'de, 2020 yılına ekonomik sıkıntılarla girerken, buna bir de koronavirüs darbesi eklenince pek çok yatırım durduruldu. Bu nedenle Kırşehir’de devam eden Hükümet Binası, Uygulama Oteli, Çevre Yolu gibi pek çok önemli yatırımların da aksamasına neden oldu. 
Devletin rutin yatırımları dışında doğru dürüst bir yatırım alamayan Kırşehir’de Belediye’yi 25 yıl sonra kazanan, CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, büyük borç yükü altında devraldığı belediyeyi düzlüğe çıkarmak ve verdiği vaatleri yerine getirmek için tasarrufa gitmek zorunda kaldı.
AK Parti’den CHP’ye geçen Kırşehir Belediyesi kendi ürettiği kaynaklarıyla Kırşehir halkına hizmet vermeye gayret etti. Yine kendi personeli ve imkanlarıyla hem asfalt yollar, hem kaldırım ve kilit parke çalışmaları yaptı hem de Pazar yeri yanındaki Şehir içi Minibüs Terminalinin yapımını da sürdürdü. 
İktidarın bütün engellemelerine ve zorlamalarına rağmen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, çalışanlarının maaşlarını hem gününde ödedi hem de yatırım ve hizmetlere kaynak yarattı
İktidar Milletvekili Mustafa Kendirli ile daha önceki yıllardaki eski milletvekillerinin hazırlıkları projeler ile Kırşehir için olmazsa olmaz olan ve yıllardır özlemle beklediği Demiryolu Projesi, Çevre Yolu Projesi, Kırşehir-Ortaköy-Aksaray Yolu, Kırşehir-Tuzköy Havaalanı yolu projelerinin hiçbiri tamamlanamadı, hatta en ufak ilerleme bile kaydetmedi. Özellikle Hükümet Konağı olarak yapımına başlanan, daha sonra ödenek yetersizliğine bağlı olarak “Kırşehir’in yeni bir Hükümet Binası’na ihtiyacı yok!” gerekçe gösterilerek Kredi ve Kurtlar Kurumu’na devredilerek yurda dönüştürülmesi Kırşehir halkının yoğun tepkilerini aldı, hâlâ da tepkiler dinmeden devam ediyor.
Son yıllarda Kırşehir’de pek çok sanayici ve işadamı hayvancılığa yönelip milyonlarca lira harcayarak besicilik konusunda yatırım yaptı, binlerce büyükbaş hayvan ithal etti. Yem ve saman gibi girdi maliyetlerinin artması, buna bir de hükümetin et fiyatlarını ucuzlatmak için ithal ete yönelmesi sonucu Kırşehir’deki besicilerin zararı büyük oldu. Pahalıya mal ettikleri hayvanların kesimini ucuza yaptırmak zorunda kalınca, büyük ekonomik sıkıntı içine girdiler, bir kısmı iflas bayrağını çekti.
2021 yılının tüm dünyada, ülkemizde ve şehrimizde koronovirüs hastalığının ortadan kalktığı, insanların normal yaşamına döndüğü bir yıl olmasını dilerken, barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olması dileğimizle 2021 yılının huzurlu ve mutlu bir yol olmasını temenni ediyoruz.
Bu arada 2020 yılını uğurlamaya hazırlanan Kırşehirliler, koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı sonucu 2021’e evlerinde girecekler. 
Kırşehir'de 2021 yılına gireceğimiz bu gecede halkın huzur ve güven içerisinde bir yeni yıl geçirmesini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü’nün de gece boyunca aralıksız görev yapacağı bildirilirken, Emniyet'le ilgili sorunların 155 numaralı Polis İmdat'a bildirilmesi istendi. (HABER: BEYHAN BALLI)