Şube Başkanı Yasin Yücesan, delegelerin baskı ve tehditlere maruz kalmasını gerekçe gösterdi

Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi delege seçimlerini iptal etti

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan birinci olağan genel kurulda delegelerin büyük desteği ile Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Kırşehir Şubesinin başkanlığına seçilen, göreve geldikten sonra Kırşehir’de özellikle FETÖ’yle büyük mücadele örneği veren, Yasin Yücesan, Pazartesi günü başlayan delege seçimlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.
Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 5. Olağan Kongre öncesinde delege seçimlerini yönetmesi için Genel Merkez'in başkan olarak kendisini görevlendirdiğini ifade eden Yasin Yücesan, seçimler sırasında güvenlik sorunu ve bazı usulsüzlük iddialarının gündeme geldiğini, bu nedenle delege seçimlerini ekim ayına ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Sağlık Müdürlüğü’nde Başkan Yardımcısı olan Cuma Köysüren’in delegeleri tek tek arayarak, tehditler savurup baskı uygulamasının seçimlere gölge düşürdüğünü belirten Yasin Yücesan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“17.09.2018 Kaman’da yapılan Sağlık-Sen 5. Olağan Delege seçiminde il Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı ve Sendika Üyesi Cuma Köysüren seçimden 4 gün önce Kaman’a giderek üyelerimizi tek tek arayarak ve yüz yüze görüşerek bulunduğu pozisyon itibariyle üyelerimizi farklı yerlere sürmekle, geçici görevlerini bitirmekle tehdit etmiş, ayrıca Sağlık Hizmetleri Müdürü Rukiye Tosun Korkmaz’ı tehdit edip, ‘odadan dışarı çıkmayacaksın’ diyerek üyeleri etkileyip, ‘Yasin Yücesan adına oy toplamayacaksın, seni odan dışında görmeyeceğim’ diye tehdit etmiş bu olaydan müdire hanımın bilgilendirmesiyle haberimiz olmuştur.
“Ayrıca ertesi gün yani 18.09.2018 tarihinde Sendika Şube Başkanlığımızda yapılmakta olan seçimlere yine Cuma Köysüren, 30-40 kişilik kendi ekibiyle gelerek Sağlık-Sen üyelerine baskı uygulayıp, üyeler ve kurul üyeleri önünde kargaşa çıkartarak, oluşturulan Sandık Kuruluna karşı gelmiş, kurulda bizim de üyemiz olacak seçimin normal gidişatına müdahale etmiştir. Saat: 08.00’de başlayan seçim 30-35 civarı üyemiz ol kullanmış, oy kullanmaya gelen çoğu üyemiz Saat: 08.15 civarında başlayan kargaşadan etkilenmiş ve sendika binamızı terk etmiştir. Bu kargaşa 09.20 civarına kadar devam etti. Polisin gelmesiyle ortalık biraz duruldu diye düşünürken kargaşa devam etti. Biz de bu şartlar altında seçim sağlığı ve güvenliği tehdit altında kaldığından dolayı 17.09.2018, 18.09.2018 ve 19.09.2018 tarihindeki tüm seçimlerin iptal edilmesine sendika yönetimi birlikte karar vermiştir.
“Cuma Köysüren’in bu baskıları Şube Başkanlığına adaylığını koyduktan sonra sadece Kaman ve bugün yapılan Sağlık Müdürlüğü seçimlerinde değil adaylığını koyduğu sürecin başlangıcından bugüne kadar devam etmiştir. Tüm kamuoyu ve yetkili birim ve ilgililere duyurulur.” (HABER: SALİH GÜNER)