MÜSİAD Başkanı Duran’dan Kurban Bayramı mesajı:

“SAĞLIK İÇİNDE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Şubesi Başkanı Feyzullah Duran, yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
“Bayramlar biz Müslümanlar için huzurun barışın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı, küslerin barıştığı, akrabanın hatırlandığı müstesna günlerdir” diyen MÜSİAD Başkanı Feyzullah Duran, yayınladığı bayram mesajında şunları ifade etti:
“Bayramlar biz Müslümanlar için huzurun barışın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı, küslerin barıştığı, yakın akrabanın hatırlandığı müstesna günlerdir. Bayram en küçükten en büyüğe kadar insanın ne denli bir varlık olduğunu idrak ettiği, Allah’ın kuluna en güzel ikramlarından biridir. Bu çerçeve de bayramları manevi hazzını en iyi şekilde idrak edip en güzel şekilde yaşamamız ve yaşatmamız gerekir. Bizler sevinçte ve üzüntüde tek vücut olan, birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden gelen bir milletiz. Bu yüzden devlet koruması altında ya da yalnız yaşayan büyüklerimizi, vatanımızın selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmamalı, bu huzur ortamını onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Malumunuz bu yıl dünyada ve ülkemizde baş gösteren ve koronavirüs salgını sebebiyle hepimiz büyük sıkıntı, hatta zor günler yaşıyoruz. Ben vatanım ve milletim adına maruz kaldığımız bu salgın hastalıktan bir an önce kurtuluş niyaz ediyorum. İnsanların yaşamını etkileyen, can kayıplarına neden olan bu salgın hastalığın bertaraf edilmesi için ülkemiz ve dünya büyük çaba harcıyor. Umarız bu hastalığı ve sıkıntılı süreci kısa sürede atlatır ve normal yaşantımıza döneriz. Bu nedenle hepimizin alınan kararlara uymak ve uyarıları dikkate almak zorundayız. Bu virüs Kurban Bayramı’nda da ciddi bir risk teşkil ediyor. Halkımızın Virüsten bir şey olmaz diye düşünerek maske, temizlik ve mesafeye dikkat ederek temkinli olmaya devam etmesi en büyük temennimdir. Eşimizi, dostumuzu, akrabalarımızı ne kadar seviyorsak o kadar uzak durmamız gerekiyor. Ne kadar zor gelse de, ne kadar pes edecek gibi olsak da Peygamber Efendimizin de söylediği gibi ‘Bulaşıcı hastalığı olanlarla konuştuğunuz zaman, sizinle onlar arasında bir veya iki mızrak boyu mesafe bulunsun.’ Maalesef ki, kim hasta kim değil bilemiyoruz. Bu sebeple özellikle temkinli olmak gerekiyor.
“Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve İslâm Âleminin mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyorum. Bayramın tüm dünyada insanlığa sağlık getirmesini, barış, huzur ve adaletine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)