YURT genelinde etkili olan serin ve yağışlı havanın hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre, sağanak yağış Cuma gününe kadar etkili olacak.
8 Haziran Pazartesi günü gündüz etkili olan ve akşam saatlerinde etkisini artıran ve bazı yerlerde dolu yağışlarının görüldüğü ilimizde, sağanak ve gökgürültü sağanak yağışlar, 12 Haziran Cuma gününe kadar etkili olacak.
İlimiz Kırşehir ve çevresinde yurt genelinde olduğu yağışlar etkili olacak.
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum, Erzincan ve Konya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat çevreleri, Samsun ve Sinop'un iç kesimleri ile Kastamonu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Sıcaklığın bugün ve yarın 25 ile 26 derece civarında seyredeceğinin tahmin edildiğini açıklayan Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, rüzgarın da yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek, yetkilileri ve vatandaşları uyardı.
Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, “Yapılan son meteorolojik tahminlere göre, ülkemizde özellikle iç kesimler üzerindeki alçak basınç merkezi ve atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle yağışlar devam edecek. Özellikle geçtiğimiz günlerde ilimiz Kırşehir ve ilçelerinde yer yer etkili sağanak yağışlar görüldü. Bu yağışların önümüzdeki Cuma gününe kadar devam etmesini bekliyoruz. Sıcaklık ise mevsim normalleri civarında, yer yer 1-2 derece altında seyredecek. Sıcaklık ilimiz Kırşehir’de Çarşamba ve Perşembe günleri 24-25 derece civarında seyredecek. Özellikle yağış anında rüzgarın değişik yönlerden orta, yer yer ise kuvvetli esmesini bekliyoruz. İlimiz Kırşehir ve ilçelerinde Cuma gününe kadar sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış, yerel lokal dolu yağışı tahmin ediyoruz. İlgili ve yetkililerin tedbirli olmalarını öneriyoruz. Serin ve yağışlı hava Cuma gününe kadar devam edecek” dedi.